Насловна Најновије Милићи: Вишковић на прослави Дана општине

Милићи: Вишковић на прослави Дана општине

132
0

У Милићима ће данас, поводом Дана општине – 31. марта, бити положени вијенци на Централни споменик и одржана свечана сједница локалног парламента, а тим догађајима присуствоваће предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Вијенци ће бити положени у 11.00 часова на Централни споменик у Парку великана, а за 12.00 часова је заказана свечана сједница Скупштине општине у амфитеатру Средњошколског центра.

На свечаној сједници ће бити уручене општинске награде и признања појединцима, институцијама, удружењима и организацијама за допринос развоју Милића у 2022. години.

Вишковић ће у 13.00 часова обићи новоизграђену производну халу предузећа „Див – Трејд Бирач“, у оквиру индусријске зоне „Подгора“.

Начелник општине Милићи Марко Савић, рекао је синоћ, да ће том приликом бити предати кључеви инвеститору из Бачке Паланке ради реализације даљег процеса и отварања радних мјеста у фабрици „Див Трејд – Бирач“.

Обиљежавање Дана општине Милићи, почело је синоћ културно-забавним програмом, а трајаће до понедјељка, 3. априла.

Тим поводом је сутра планирана промоција романа „Маслина и тама“ и „Kроз вртове Шенбруна“ писца Жељка Вујадиновића у 18.30 часова у амфитеатру Средњошколског центра.

Смотра спортиста биће одржана у понедјељак, 3. априла, у 19.00 часова, када ће у дворани Спортског центра бити додијељене награда и признања најбољим спортистима у прошлој години.

Првом сједницом Скупштине општине Милићи 31. марта 1992. године ова општина се и формално раздружила са општином Власеница, у чијем саставу је била и конституисла се као самостална локална заједница.

ИЗВОРсрна, фото Фронтал.рс
Претходни текстТребиње: Одржан концерт у част чувеном шансоњеру Жаку Брелу
Сљедећи текстУ Источној Илиџи одржане МОИ Републике Српске