Насловна Најновије Милићки ученици у акцији „Чеп за хендикеп“

Милићки ученици у акцији „Чеп за хендикеп“

178
0

Ученици Средњошколског центра „Милутин Миланковић“ и Основне школе „Алекса Јакшић“ из Милића прикупили су седам џакова пластичних чепова и јутрос их прослиједили Удружењу „Чеп за хендикеп“ из Зрењанина.

Члан тима за хуманитарне активности Средњошколског центра Милан Вуковић рекао је Срни да је акција прикупљања чепова, чијом се рециклажом обезбјеђују средства за набавку ортопедских помагала за лица са инвалидитетом, трајала од марта и биће настављена у наредном периоду.

Он је истакао да се акција „Чеп за хендикеп“ базира на принципима солидарности и хуманости и да ђаци захваљујући хуманим дјелима развијају осјећај за друге људе.

„Ученици оваквим акцијама јачају свијест о значају рециклаже, доприносе развоју еколошке свијести и подизању нивоа одговорности према природи“, навео је Вуковић.

Вуковић је нагласио да су милићки ученици велики хуманитарци, подсјетивши да су учествовали у прикупљању помоћи за социјалну угрожену дјецу са подручја Милића, у акцији „Обрадујмо наше вршњаке на Косову и Метохији“, те „Једно дијете – један слаткиш“.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПозив за упис дјеце у предшколски програм
Сљедећи текстУ четвртак наставак суђења за злочине над Србима у Храсници