Насловна Најновије Милош Божовић отпутовао на лијечење у Москву

Милош Божовић отпутовао на лијечење у Москву

229
0

Милош Божовић, некадашњи голман јуниорске екипе Фудбалског клуба „Славија“ из Источног Сарајева, отпутовао је јутрос на лијечење у Москву.

У Москву су га испратили ученици Основне школе „Петар Петровић Његош“ из Источне Илиџе и грађани Источног Сарајева.

Александар Божовић, Милошев отац, захвалио је свима који су учествовали у хуманитарним акцијама и пружали подршку Милошу, те изразио наду да ће се вратити са најбољим вијестима.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Источна Илиџа Ранко Скакавац подсјетио је да је на хуманитарним акцијама, које су организоване у посљедњих мјесец дана на подручју Источног Сарајева, али и цијеле Републике Српске, за наставак Милошевог лијечења у Русији прикупљено више од 400.000 КМ.

Скакавац је нагласио да је било много посла, да су на многа врата покуцали, али да је народ показао јединство, солидарност и хуманост.

Прикупљени новац омогућиће Милошу три терапије матичним ћелијама у Москви.

Божовић је раније потврдио да су клиници у Москви уплаћена потребна средства у износу од око 57.000 КМ, као и 46.500 КМ за авион којим ће Милош отпутовати и вратити се из Москве.

Он је рекао да је Милошев напредак евидентан.

„Почео је да реагује очима, не гласовно, сада сједи сваки дан, што прије није могао, реагује на бол. Има ситних детаља који су велики за ових девет година колико се боримо за Милоша“, навео је Милошев отац.

Божовић је захвалио свим људима који су се укључили у акцију прикупљања помоћи за наставк Милошевог лијечења, као и медијима.

Он је захвалио и предсједнику Републике Српске Милораду Додику који је уплатио 30.000 КМ и предсједнику Владе Српске Радовану Вишковићу који је уплатио 20.000 КМ, и то су највеће појединачне донације које су до сада уплаћене за Милошево лијечење.

Један од организатора бројних хуманитарних акција била је и Општинска организација Црвеног крста Источна Илиџа.

Милош Божовић био је голман јуниорске екипе Фудбалског клуба „Славија“ из Источног Сарајева када је доживио тешку повреду главе на утакмици 2014. године. За његов оправак неопходан је наставак лијечења у Русији. 

ИЗВОРсрна/фото SportEast
Претходни текстУскоро почиње реконструкција љетне резиденције Карађорђевића
Сљедећи текстТрговинска радња „Зеленара“ Источно Сарајево нуди прилику за посао