Насловна Вијести Источно Сарајево Милош Божовић отпутовао у Москву на лијечење

Милош Божовић отпутовао у Москву на лијечење

510
0

Милош Божовић је управо отпутовао у Москву на даље лијечење. По њега је дошао специјални авион за медицински транспорт.

Посљедња хуманитарна акција за наставак Милошевог лијечења покренута је крајем фебруара и наставак је дугогодишње борбе у којој су учествовали бројни грађани Источног Сарајева, БиХ и региона.

Александар Божовић, Милошев отац, појаснио је тада да се на клиници “Неуровита” у Москви појавила могућност за третман матичним ћелијама који би омогућио опоравак његовог сина.

“Договорено је и имамо неку наду јер је већ једно дијете које је лијечено истом методом након 11 година лежања у коми проговорило и устало на ноге”, рекао је Божовић.

Лијечење би требало да траје двије године, па би Милош након првог третмана свака два до три мјесеца требао да се подвргне новим третманима.

“То лијечење је изузетно скупо. Након Милошевог лежања у коми, након седам и по година, појавила се могућност за његов опоравак, али су сами трошкови лијечења, одлазак специјалним медицинским авионом и трошкови пратње изузетно скупи”, навео је Божовић тада.

Наш суграђанин Милош Божовић био је голман Фудбалског клуба “Славија” из Источног Сарајева, а у мечу јуниорских екипа “Славије” и “Звијезде” из Градачца у августу 2014. године доживио је тешку повреду главе и пао у кому.

Божовић је имао бројне хируршке интервенције, лијечење у БиХ и иностранству, али његова борба ту не престаје.

Он је годинама био на кућном лијечењу у породичном дому у Источном Сарајеву, а његово здравствено стање захтијева сталну његу и помоћ.

ИЗВОРфилтер/фото фб ранко скакавац
Претходни текстДва хеликоптера гасе пожаре на подручју Коњица и Читлука
Сљедећи текстМале шансе да Новак заигра у Монтреалу