Насловна Најновије Министар Војин Митровић поднио оставку

Министар Војин Митровић поднио оставку

209
0

Став предсједника СНСД-а Милорада Додика да изабрани и именовани функционери могу обављати само једну функцију, подржао је кадар те странке Војин Митровић, те поднио оставку на функцију министра комуникација и транспорта БиХ, сазнају „Независне новине“.

Митровић је потврдио сазнања Независних новина, те истакао да је Главном одбору СНСД-а и Додику дао на располагање свој мандат, а на основу обећања које је страначки лидер дао у предизборној кампањи, те недавно и поновио, а то је да функционери СНСД-а, које имају двије или више функција, треба да се опредијеле само за једну.

„Ја то апсолутно подржавам и свој мандат сам ставио на располагање. Ја не знам да ли ће бити прихваћена оставка. Добио сам мандат народног посланика, положио сам у уторак заклетву. Ово је дупла функција. На предсједнику Додику је да одлучи“, рекао је Митровић за „Независне новине“, а на питање ко ће, уколико оставка буде прихваћена, до избора његовог насљедника руководити тим ресором у Савјету министара БиХ, навео је да је ту његов замјеник.

ИЗВОРНезависне
Претходни текстМеђународна научна конференција „COMETa 2022“ окупила учеснике из 25 држава(ВИДЕО)
Сљедећи текст„Зимски дани Вишеграда“ 29. и 30. децембра