Насловна Најновије Миодраг Плакаловић именован за директора ЈП “Водовод и канализација”, најавио појефтињење воде...

Миодраг Плакаловић именован за директора ЈП “Водовод и канализација”, најавио појефтињење воде у септембру

145
0

Дугогодишњи директор у реалном сектору и ранији начелник Одјељења за привреду у општини Пале Миодраг Плакаловић именован је данас за директора ЈП „Водовод и канализација“.

Новоименовани Надзорни одбор претходно је смијенио досадашњег директора Дејана Којића због, како истичу, низа пропуста у водоснабдијевању и огромних губитака у дистрибутивној мрежи предузећа „Водовод и канализација“.

У овом јавном предузећу извршена је примпредаја дужности између старог и новог руководства на челу са Плакаловићем, који је најавио да ће једна од његових првих одлука бити нижа цијена воде за грађане и свеукупна рационализација пословања.

„Захвалан сам на прилици коју су ми дали општинско руководство и Надзорни одбор. Прихватио сам ову позицију зато што видим да начелник општине Пале Бошко Југовић и садашња већина у Скупштини општине имају визију која се поклапа са мојим идејама.

Заједно ћемо радити на томе да вода буде квалитетнија и јефтинија, јер је то основна потреба наших суграђана, а такође и значајан фактор у развоју туризма на овом подручју“, истакао је Плакаловић.

Он је најавио да ће, након анализе свеукупног пословања, у најкраћем могућем року, заједно са сарадницима, започети рационализацију рада Предузећа, којом би се, према његовој процјени, могло омогућити појефтињење воде већ у септембру, а у ком тачно износу зависиће од реалних финансијских показатеља.

„Као што моји суграђани већ знају, у посљедњих годину дана у два наврата је повећавана цијена воде, прво за 15 одсто, па онда за 25. Губици који су посљедица лошег управљања, покривани су поскупљењима воде, преко леђа народа, и на то ћемо ставити тачку“, нагласио је Плакаловић и додао да ће за неколико дана изаћи пред јавност са детаљним планом и програмом опоравка ЈП „Водовод и канализација“.

Осим рационализације пословања овог предузећа, Плакаловић је рекао да ће приоритети новог руководства бити – рјешавање проблема квалитета воде, с обзиром на чињеницу да је послије сваке кише вода на Палама мутна и штетна по здравље грађана, и огромног расипа воде из водоводне мреже од невјероватних 61,67 одсто, како пише у званичним извјештајима.

„То значи да ‘Водовод’ испоручи корисницима непуних 40 одсто воде из водоводне мреже, док више од 60 одсто не стигне до грађана, него заврши у расипу из непознатих разлога. Када то прерачунамо у новац, то је око милион и по годишње, што укупно износи више од 10 милиона марака губитка по основу расипа воде, у претходних седам година руковођења бившег менаџмента“, указао је новоименовани директор „Водовода и канализације“.

Промјена на челу ЈП „Водовод и канализација“ услиједиле су након што Скупштина општине Пале није усвојила извјештај о раду тог предузећа, а потом је из истог разлога Скупштина акционара смијенила Надзорни одбор и именовала нови на челу са Предрагом Клачаром.

Нови Надзорни одбор смијенио је Дејана Којића због низа пропуста у водоснабдијевању и огромних губитака у дистрибутивној мрежи Предузећа, на шта се Којић у два наврата жалио Окружном привредном суду у Источном Сарајеву – први пут због смјене Надзорног одбора, а други због његове смјене.

Окружни привредни суд у Источном Сарајеву у оба случаја је одбацио Којићеве жалбе, чиме су све донесене одлуке потврђене као законите.

ИЗВОРСРНА
Претходни текстМочевић одговорио на демант Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске
Сљедећи текстТјентиште: У помоћ је дошао најновији хеликоптер МУП-а Србије, потпуно спреман за гашење