Насловна Најновије Митровданска битка – велики допринос стварању Српске

Митровданска битка – велики допринос стварању Српске

179
0

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас на свечаној митровданској академији у Невесињу да је митровданска битка у том граду 1992. године допринијела стварању Српске.

„Нападачи тада нису добро планиарали, нису планирали оно што је у српском народу свето, а то је крсна слава, крсна свијећа. Захваљујући томе један већи број припадника невесињске бригаде био је тог јутра са својим породицама, обиљежавајући крсну славу, а не на положајима. То се показало као добро, под кишом граната, које су засуле наше положаје и жртве су биле мање“, рекао је Вишковић.

Вишковић је поручио да је онај који брани своју дједовину увијек у предности од онога ко жели да то окупира, отме и пороби.

„Зато су ова битка и овај датум изузетно значајани за стварање Републике Српске“, појаснио је Вишковић.

Он је додао да је веома битно сваког Митровдана окупљати се и чувати од заборава оне који су тада јуначки бранили и одбранили Херцеговину.

Вишковић је рекао да је српски праштати, али не и заборавити.

„Не смијемо заборавити због оних који су дали оно најсветије, а то је живот, за стварање Републике Српске“, поручио је Вишковић на свечаној митровданској академији у Невесињу гдје је обиљежен Митровдан – Дан општине и крсне славе Борачке организације Републике Српске, те 30 година од прве митровданске битке и 28 од друге митровданске битке које су симбол одбране Херцеговине и цијеле Републике Српске.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСутра претежно сунчано уз малу облачност
Сљедећи текстРогатица: Oбиљежена крсна слава Борачке организације