Насловна Вијести Источно Сарајево Митрополит Хризостом: Развијати Источно Сарајево и материјално и духовно

Митрополит Хризостом: Развијати Источно Сарајево и материјално и духовно

165
0

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом поручио је на Спасовдан да некадашње Српско, а данас Источно Сарајево треба да живи, не само градитељски, него и духовно, а да његови грађани узрастају као људска и религијска бића.

– Најважније је да је што ће они који долазе послије нас наставити да славе Бога, као што су то радили славни Немањићи, понос српског рода, од Косова до Јерусалима, па све до Далмације и Солуна, што нам говори о нашој славној историји – рекао је владика Хризостом у пригодној бесједи, након молебана и уочи литије улицама града, којој је присуствао велики број вјерника.

Према ријечима митрополита, српски народ не може да живи без својих светиња, као што човјек не може да живи без воде и ваздуха.

– Црква је заједничка кућа свих нас, а храм Божији је дом сваког вјерујућег народа – истакао је митрополит Хризостом, поводом Спасовдана, крсне славе општине Источно Ново Сарајево.

Митрополит Хризостом честитао је празник Вазнесења Господњег – Спасовдан и Бањалуци, Београду, Невесињу, као и Москви.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је да је изузетно задовољан низом манифестација којим је општина Источно Ново Сарајево са својим грађанима на величанствен начин прославила крсну славу.

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић рекао је да је прослава Спасовдана још један у низу манифестација којима ова општина гаји културу сјећања.

Он је изразио задаољство чињеницом да ће на Тргу Србија бити изграђен нови саборни храм, као мјесто окупљања православих вјерника са овог подручја.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДанас Свети цар Константин и царица Јелена
Сљедећи текстИнфо – сесија за незапослене