Насловна Најновије Митрополит Хризостом: Црква 2000 година брани ђаволу да побиједи човјечанство

Митрополит Хризостом: Црква 2000 година брани ђаволу да побиједи човјечанство

146
0

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом, истакао је да је у снази васкрсења Христовог његова црква већ 2000 година непоколебљива и непокорива брана, која ђаволу брани да побиједи човјечанство.

„У цркви су се јављали многи грешници, јеретици, лажни учитељи и све су то била врата адова, али та ниједна врата нису побиједила цркву, због тога што је она утемељена на васкрсломе Христу“, нагласио је митрополит Хризостом, у бесједи након Свете архијерејске литургије у цркви Светог пророка Илије на Сокоцу.

Митрополит је нагласио да је васкрсење Христово темељ свега, те подсјетио на ријечи апостола Павла, који је рекао да би све било узалуд да Христос није васкрсао.

„Узалуд би били пророци Старог завјета, Христова наука и његово учење. Све би било узалудно, али васкрсењем Господ је утврдио старозавјетну науку пророка да ће Месија доћи и да ће бити јагње Божије, које ће себе жртвовати за гријехе свијета“, рекао је он.

Према његовим ријечима, Васкрсењем је побијеђено зло, али то не значи да оно не постоји, већ да се само са Христом може побиједити.

„Управо су то постигли свети наши преци и божији угодници који су управо Христом као побједитељем гријеха, смрти и ђавола побјеђивали све и постајали божји угодници. То је снага вјере у васкрслога Христа Господа“, нагласио је митрополит.

Митрополит Хризостом је истакао и да су чак и Христови ученици имали људске слабости, као и ми данас, подсјетивши на одрицање апостола Петра и Јудино издајство.

„Снага је у томе да исповиједимо име васкрслога Господа, не Христа како га неки тумаче као историјску личност, већ Христа васкрслога из мртвих, онога који је поднио све патње и голготе Великог петка“, закључио је митрополит.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУхапшен пети нападач на атлетичаре из Сарајева
Сљедећи текстЂоковић на првом тренингу у тениском комплексу у Бањалуци