Насловна Вијести Митрополит Јоаникије и Гујон о заједничким пројектима

Митрополит Јоаникије и Гујон о заједничким пројектима

194
0

Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Јоаникије разговарао је данас у Београду са директором Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону при Министарству спољних послова Србије Арном Гујоном о ситуацији у Црној Гори и региону, српском језику и заједничким пројектима.

„Искористили смо викенд и мало растерећење од бројних обавеза да поразговарамо о многим актуелним темама. Од ситуације у Црној Гори и региону до разговора о српском језику и будућим пројектима на којима ћемо заједно радити“, написао је Гујон на „Фејсбук“ профилу.

Гујон, оснивач и дугогодишњи директор француске хуманитарне организације „Солидарност за Косово“, која несебично од свог оснивања 2005. године помаже српски народ на Косову и Метохији, на основу заслуга у свом хуманитарном раду, добио је држављанство Србије 2015. године, подсјећају из Митрополије црногорско-приморске.

Добитник је многобројних признања и одликовања, између осталих, Ордена Светог Саве првог степена „за дјелотворну љубав показану свесрдним и несебичним залагањем у прикупљању и пружању неопходне материјалне и финансијске помоћи за Свету цркву и страдални народ на Косову и Метохију“.

За истрајно сведочење истине о животу српског народа у јужној српској покрајини добио је и Орден Светог владике Николаја, највише одликовање Епархије шабачке „због велике љубави према српском народу на Косову и Метохији и хуманитарног рада“

ИЗВОРСРНА
Претходни текстУ Републици Српској одржава се пројекат „Фудбал у школе“, прилог РТВИС, 19.11.2022. (ВИДЕО)
Сљедећи текстУченици ОШ „Петар Петровић Његош“ побједници регионалног такмичења у оквиру пројекта „Фудбал у школе“