Насловна Најновије Могућа поледица због мраза, видљивост смањена због магле

Могућа поледица због мраза, видљивост смањена због магле

118
0

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ вози се по мјестимично влажним коловозима, а због мраза и ниске јутарње температуре могућа је поледица у сјеновотим дијеловима путних праваца, преко превоја, те преко мостова и надвожњака.

Видљивост је због магле мјестимично смањена, посебно у долинама ријека, а повећана је опасност од одрона камења и земље на коловоз.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске савјетују опрезнију вожњу и напомињу возаче да на пут не крећу без зимске опреме.

Радови су у току на магистралним путевима Градишка – Нова Топола – Клашнице и Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац.

Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

До краја фебруара ће због радова у тунелу Чељиговићи, на магистралном путу Лапишница – Љубогошта, бити измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик – Главичице, Фоча – Горажде у мјесту Филиповићи и Укрина – Горња Вијака.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини – гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар – граница са Србијом забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе веће од 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара начас.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у Горњи Подградцима и преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак, на локалним путевима је обустављен саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

На подручју ФБиХ магле има на путним правцима Кључ – Сански Мост, Коњиц – Јабланица и Градачац – Орманица, као и на ширем подручју Кисељака.

Радови су у току на путу Јајце – Доњи Вакуф у тунелу „Скела“ и Живинице – Ступари.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

АМС Републике Српске упућује честитке поводом Дана возача и аутомеханичара који се обиљежава 15. јануара.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДачић: Тражимо од органа БиХ да казне нападаче на српску дјецу
Сљедећи текстСунчано, поподне наоблачење