Насловна Најновије Мокри коловози, магла у котлинама и дуж ријека

Мокри коловози, магла у котлинама и дуж ријека

156
0

У Републици Српској и Федерацији БиХ коловози су претежно мокри или влажни, магла смањује видљивост у котлинама и дуж ријека, а учестали су одрони земље или камења, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Посебно треба бити опрезан на дионицама Бањалука–Црна Ријека у мјесту Дабрац, Карановац-Кнежево, Бањалука-Теслић преко Борја, Сарајево-Фоча, Фоча-Шћепан Поље и Вишеград-Устипрача.

Због зимских услова за вожњу у Хрватској, обустављен је саобраћај за теретна возила са приколицом и шлепере на граничном прелазу Изачић.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу Градишка-Нова Топола-Клашнице због радова на рехабилитацији и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола, као и на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка због изградње кружне раскрснице.

Због реконструкције раскрснице измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Соколац-Подроманија, на локалитету укрштања са Улицом цара Лазара на Сокоцу, као и на дијелу магистралног правца у Рогатици, гдје је у току санација саобраћајнице.

Измијењен је режим саобраћаја и на дијелу магистралног пута Бањалука два-Српске Топлице /Омладинска улица/ због изградње тротоара, те на дионици Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ због реконструкције магистралног пута.

Режим саобраћаја измијењен је и на петљи Јоховац због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, као и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Нови режим саобраћаја на снази је и на дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош, на путу Челинац-Укрина због изградње разводне мреже водовода, те на регионалној дионици Језеро-Шипово.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић због чега је измијењен режим у саобраћању.

Другачије се саобраћа и на дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор, те на правцу Приједор три-ентитетска граница /Стара Ријека/ за вријеме преласка радних машина преко коловоза током експлоатације рудника Љубија.

Получасовне обуставе саобраћаја на снази су на дионици регионалног пута Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, од 8.00 до 15.00 часова.

Једном коловозном траком због активираног клизишта саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, те на регионалним правцима Укрина-Горња Вијака.

Превоз вангабаритног терета одвијаће се на правцу ентитетска граница Станић Ријека-Дервента-гранични прелаз Брод.

У ФБиХ обустава саобраћаја на снази је на дионици Житомислићи-Почитељ од 9.00 до 12.15 часова и од 13.15 до 15.00 часова сваким даном осим недјеље и празника.

Получасовне обуставе саобраћаја због деминирања терена актуелне од 8.00 до 16.00 часова на магистралном путу Сребреник-Орашје, дионица Церик-пијаца „Аризона“, а алтернативни правац је Церик-Брчко-Орашје.

Због радова на магистралном путу Добој-Маглај, на дионици Пољице-Маглај, сваки дан, осим недјеље, саобраћај се одвија успорено, једном траком. 

ИЗВОРАмс рс
Претходни текстДвадесет седам година Дејтонског споразума
Сљедећи текстЗвезда неприкосновена: Џудисти одбранили трофеј шампиона Србије