Насловна Најновије Момир Ашоња побједник шаховског првенства слијепих

Момир Ашоња побједник шаховског првенства слијепих

149
0

Побједник Појединачног шаховског првенства слијепих и слабовидих Републике Српске, које је одржано у Билећи је Момир Ашоња из Источног Сарајева.

Друго мјесто освојио је Зоран Шешлија из Источног Сарајева, а треће Душан Бабић из Билеће, који је и директор првенства и предсједник Удружења слијепих и слабовидих лица источне Хецеговине.

На 19. првенству у Билећи, учествовали су играчи из седам локалних заједница – Билеће, Требиња, Бањалуке, Источног Сарајева, Зворника, Брчког и Рогатице.

Ашоња је изразио задовољство што је побједник првенства, наводећи да је није изгубио ниједну партију и да је резултат постигао захваљујући искуству и знању, али да је најважније било лијепо дружње уз шах и љубав према том спорту.

Он је рекао новинарима да је на првенству у Билећи био успјешан и у пријатељском мечу са Шаховском репрезентацијом слијепих и слабовидих Србије, која је првак Европе, па је успјех који је постигао још већи.

Ашоња је два пута био и спортиста године Републике Српске у категорији инвалида и актуелни је првак у категорији слијепих и слабовидих БиХ.

ИЗВОРсрна, фото Глас Српске
Претходни текстДодик честитао Спасовдан – Невесињу и Источном Новом Сарајеву
Сљедећи текстСутра сунчано и топло, послије подне могућа киша и пљускови