Насловна Најновије Мостар: Палицама и сузавцем на представнике бијељинског клуба због ћириличног натписа

Мостар: Палицама и сузавцем на представнике бијељинског клуба због ћириличног натписа

242
0

Двојица представника бијељинског Kлуба малог фудбала „Радник МД шоп“, повријеђена су у нападу групе хулигана на утакмици у Мостару, док су остали успјели да прођу без озбиљнијих повреда, саопштено је из Управе овог клуба.

У саопштењу се наводи да је синоћ, неколико минута прије завршетка утакмице, група хулигана ушла у спортску дворану и окружила представнике бијељинског клуба са телескоп палицама и захтјевала од њих да скину мајице „Радника“, на којима су били исписани ћирилички натписи.

„Након одбијања да скину мајице, један од навијача из Мостара, како смо сазнали из групе `Ред арми`, употријебио је сузавац и попрскао представнике клуба, те почео да их удара палицама“, наведено је у саопштењу.

Из клуба истичу да су неколико полицајаца и домаћи гледаоци покушали да их одбране.

„Двојица представника клуба `Радник МД шоп` су повријеђена, што потврђују и здравствени листови које су добили од надлежних установа, док су остали успјели да прођу без озбиљнијих повреда“, навели су из управе клуба.

Они су изазили наду да ће из управе Футсал клуба „Мостар-СГ“, осим што су на званичној „Фесјбук“ страници честитали побједу, јавно осудити овај инцидент.

„Постављамо питање како је могуће да група младића уђе у спортску дворану са палицама, сузавцем и изврши овакве бруталне нападе? Чему и коме служе овакве ствари, посебно ако знамо да је само прије неколико дана мостарска екипа аплаузом испраћена из препуне бијељинске сале“, наводе из бијељинског клуба.

У Мостару је синоћ екипа из Бијељине играла другу финалну утакмицу против екипе Футсал клуб „Мостар-СГ“, побиједивши резултатом 4:1.

Двадесетак млађих мушкараца одјевених у црне дуксеве са капуљачама преко главе физички су напали чланове бијељинског Kлуба малог фудбала „Радник МД шоп“ и употријебили сузавац током синоћне утакмице у Мостару, рекао је Срни портпарол МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона Људевит Марић.

ИЗВОРсрна, фото FC Mostar SG Staklorad
Претходни текстЋосић: Карићева доказала – бошњачки политичари подржавају антидејтонско дјеловање
Сљедећи текстАкција “Сквер“: Међу осумњиченима адвокати и нотари