Насловна Најновије МУП: Пријетње Пленковићу и члановима Владе добијене телефоном

МУП: Пријетње Пленковићу и члановима Владе добијене телефоном

168
0
МУП Хрватске огласио се поводом јутрошњих претњи убиством премијера Андреја Пленковића и чланова владе саопштењем, којим је потврђено да су оне упућене телефонски.

– Полицијска управа загребачка је данас, 12. маја у јутарњим сатима запримила дојаву непознате особе која је у својој изјави изразила пријетње према предсједнику Владе и члановима владе – наводе из МУП-а Хрватске.

Додају да су с обзиром на запримљену дојаву, односно озбиљност изречених пријетњи, на Марков трг упућене и распоређене додатне полицијске снаге.

– Полицијски службеници спроводе криминалистичко истраживање с циљем утврђивања свих околности те идентификовања особе која је упутила пријетње – наводи се у полицијском саопштењу.

На Марковом тргу су од јутрос два возила са службеним ознакама МУП-а, било је и више припадника полиције и два полицајца са дугим цијевима.

Портпарол Владе Хрватске је раније данас потврдио да је полиција запримила дојаву о пријетњи.

– Данас ујутро полиција је запримила дојаву о пријетњи убиством премијера и чланова владе Републике Хрватске. Слиједом тога у владу је упућен интервентни тим и полицијско поступање је у току – изјавио је портпарол Владе за Хину.

ИЗВОРтанјуг
Претходни текстСК Темпо на Првомајском турниру на Златибору
Сљедећи текстЈасик, служен помен за 32 погинула српска борца (ВИДЕО)