Насловна Најновије МУП РС: Гласачки листићи на снимку паљења нису идентични са листићима ЦИК-а

МУП РС: Гласачки листићи на снимку паљења нису идентични са листићима ЦИК-а

207
0

 Гласачки листићи са снимка БНТВ на којима се види њихово уништавање не одговарају онима који се налазе на страници Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ, речено је у Министарству унутрашњих послова Републике Српске.

Управа криминалистичке полиције МУП Републике Српске под надзором Окружног јавног тужилаштва Добој предузела је мјере и радње на утврђивању аутентичности снимака који су објављени на интернет порталу БН Телевизије на којима се види паљење и уништавање гласачких листића.

Из МУП-а су навели да је у оквиру тих активности урађено поређење гласачких листића чије се паљење и уништавање приказује на видео снимцима са онима који су представљени на званичној интернет страници Централне изборне комисије БиХ.

“Утврђено је да спорни гласачки листићи тј. они који се приказују на наведеним видео снимцима не одговарају онима који се налазе на страници ЦИК-а БиХ”, истакли су из МУП-а Српске за РТРС.

Из МУП-а напомињу да од ЦИК-а БиХ још ниси добили тумачење серијских бројева гласачких листића који се виде на наведеним снимцима.

“Од БНТВ-а нисмо добили тражене информације о снимцима које су објавили, као и саме снимке ради даљег криминалистичког вјештачења. Јавност ће бити информисана о коначним резултатима ове истраге”, истакли су из МУП-а.

 

ИЗВОРНезависне
Претходни текстДодик: Сарадња Српске и Мађарске добра; Састанак и са Орбаном
Сљедећи текстПрес о резултатима такмичара Свјетског првенства у кик-боксу(ВИДЕО)