Насловна Најновије МУП Српске обиљежава Међународни дан сјећања на страдале полицијске службенике

МУП Српске обиљежава Међународни дан сјећања на страдале полицијске службенике

145
0

Министарство унутрашњих послова Републике Српске обиљежава у Бањалуци, Приједору и Зворнику 7. март – Међународни дан сјећања на страдале полицијске службенике.

Кадети 23. класе Полицијске академије и девете класе за Специјалну антитерористичку јединицу постројили су се испред Управе за полицијску обуку у Бањалуци и одали почаст страдалим припадницима МУП-а.

Директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић ће са начелником Полицијске управе Приједор Сретојом Вујановићем положити вијенац на гроб начелника Сектора криминалистичке полиције ове управе Раденка Башића, који је убијен у марту прошле године.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран ће у Зворнику са начелником Полицијске управе Зворник Александром Васиљевићем положити вијенац на спомен-обиљежје полицијском службенику ове управе Драгану Ђурићу, који је убијен 2015. године приликом терористичког напада на Полицијску станицу у овом граду.

Међународни дан сјећања на страдале полицијске службенике, глобална полицијска заједница обиљежава солидарним окупљањем и одавањем признања полицајцима широм свијета који су своје животе дали, ради опште безбједности.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПоповић: Поскупљење регистрације аутомобила од 9. марта
Сљедећи текстТоком дана вјетровито, али топло