Насловна Вијести Република Српска Мјестимично влажни коловози, учестали одрони

Мјестимично влажни коловози, учестали одрони

181
0

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ овог јутра вози се по мјестимично влажним коловозима, а из Ауто-мото савеза Републике Српске опрезнију вожњу савјетују на дионицама уз усјеке и поред камених косина због учесталих одрона.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Брод-Оџак, на локалитетима Полој и Лијешће, у времену од 8.00 до 16.00 повремено се обуставља саобраћај, у интервалима 30 минута обуставе и 15 минута пропуштања саобраћаја, као и на дионици Шамац један – Гребнице, на локалитету Гребнице-Тишина од 8.00 до 14.00 часова.

На магистралном путу Бијељина-Шепак, саобраћај се, због радова, одвија успорено, једном траком наизмјенично.

На дионици магистралног пута Приједор-Козарац измијењен је режим саобраћаја ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор.

У току су радова на дионици магистралног пута Дервента – Дервента /Жировина/, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Због оштећења моста, забрањен је саобраћај за теретна возила максималног осовинског оптерећења већег 10 тона по осовини, на „Мосту краља Александра“, преко ријеке Лим, на дионици магистралног пута граница Бродар – граница Републике Српске/Србије /Рудо/, а за остала возила се ограничава брзина кретања преко моста на 20 километара на час.

На дионици магистралног пута Руданка – Добој један измијењен је режим одвијања саобраћаја ради искључивања и укључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на Коридору „Пет це“ од моста Руданка /укључујући мост/ до тунела Путниково брдо два.

На магистралном путу Руданка-Добој, измијењен је режим у одвијању саобраћаја због радова на споју тог магистралног пута и прилазног пута према петљи Руданка на ауто-путу.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча -Горажде, у мјесту Филиповићи на линији разграничења одвија отежано, једном траком.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини – гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен. На тој дионици забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због изградње водовода, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дијелу магистралног пута Челинац – Котор Варош и на дионици регионалног пута Челинац – Укрина.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на регионалном путу Теслић два – Теслић три – граница Републике Српске/ФБиХ /Подјезера/ због изградње кружне раскрснице.

Због опасности од појаве клизишта, на дионици регионалног пута Стари Угљевик – Главичице, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа „Рудинг“, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Путничка возила преусмјеравају се преко локалног пута Модран – Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље – Доња Трнова – Главичице – Мезграја.

Због деминерских радова на дионици регионалног пута Поље – Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, повремене су обуставе саобраћаја у времену од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

На тој дионици на снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона, због оштећења коловоза.

Продужени су радови на дионицама регионалних путева Србац – Горња Вијака један – Горња Вијака два – Разбој, Разбој – Тедин Хан и Тедин Хан – Теслић због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

На регионалном путу Бистрица-Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја, због радова на регионалном путу граница Републике Српске/ФБиХ Ћесим-Придворци.

Због радова на дионици регионалног пута Шипово – граница Републике Српске/ФБиХ /Ново Село/ измијењен је режим вожње, као и на дионици регионалног пута Језеро – Шипово.

Због клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина – Горња Вијака.

На путним правцима Гацко – Невесиње – граница Републике Српске/ФБиХ Бакрачуша,
гранични прелаз Доња Градина – Приједор – граница Републике Српске/ФБиХ Копривна, граница ФБиХ/Републике Српске Станић Ријека – Дервента – гранични прелаз Брод, граница ФБиХ/Републике Српске Д. Леденице – Црквина – гранични прелаз Шамац, Подврсник – Љубиње – Требиње – гранични прелаз Клобук и гранични прелаз Делеуша – Билећа – Трново – Богатићи – Источно Сарајево кретаће се превоз вангабаритног терета.

Из АМС моле возаче да на тим путним правцима возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона, на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице два – Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На подручју ФБиХ због радова на ауто-путу за саобраћај су затворене претицајне траке у зонама петље Сарајево сјевер и петље Подлугови, у оба смјера.

Радови се изводе и на вијадукту Клопче на дионици Зеница сјевер – Зеница југ, гдје се саобраћај одвија претицајном траком, док је возна трака затворена за саобраћај.

Због радова на дионици Буна – Почитељ у мјесту Шеваш Њиве на снази су обуставе саобраћаја у времену од 9.00 до 12.15 часова, од 13.15 до 15.00 и од 17.00 до 19.00 часова.

За вријеме обуставе саобраћај је преусмјерен на алтернативне правце Тасовчићи – Тромеђа – Мостар, Тасовчићи – Маслине – Буна и Тасовчићи – Домановићи – Буна.

На магистралном путу Јајце – Доњи Вакуф због радова у тунелу „Скела“ током дана саобраћај се одвија наизмјенично једном траком. У ноћним часовима, од 22.00 до 6.00, саобраћај се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Због деминирања терена на магистралном путу Србљани – Босанска Крупа /Грмуша/ од 8.00 до 16.00 часова повремене су 30-минутне обуставе саобраћаја и 15 минута пропуштање возила.

До 19.00 часова обуставља се саобраћај на регионалном путу Прибој – Сапна због асфалтирања.

За вријеме обуставе алтернативни правац је Прибој – Тузла – Калесија – Сапна.

Спорије, због радова, саобраћај се одвија и на путним правцима Коњиц – Јабланица /тунел „Црнаја“/, Доњи Вакуф – Травник /Комар/, Жепче – Зеница /Голубиња/, Рипач – Дубовско и Столац – Хутово /у мјесту Церовица/.

На граничним прелазима задржавања су за сада краткотрајна. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстМјестимично влажни коловози, учестали одрони
Сљедећи текстУ великом броју школа у Српској дојаве о бомбама