Насловна Uncategorized Мјестимично мокри и клизави коловози

Мјестимично мокри и клизави коловози

186
0

У Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија по мјестимично мокрим и клизавим коловозима, а на дионицама кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони земље и камења на коловоз, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На дионици магистралног пута Карановац-Црна Ријека до сутра је на снази обустава саобраћаја од 11.00 до 11.45 часова због одржавања пењачког фестивала „Дрил енд чајл“ у кањону Тијесно, у близини рафтинг слалом стазе.

Измијењен је режим саобраћања на дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради искључивања и укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор, те на правцу Руданка-Добој један ради искључивања и укључивања на терен механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору „Пет це“ од моста Руданка /укључујући мост/ до тунела Путниково брдо два.

Режим саобраћаја измијењен је и на петљи Јоховац због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља.

Због фарбања тунела и инсталисања опреме измијењен је режим саобраћаја у тунелу „Чељиговићи“ на дионици магистралног пута ентитетска граница /Лапишница/-Љубогошта, као и у тунелу „Стамболчић“ на магистралном правцу Пале-Подграб.

Режим саобраћаја измијењен је и на путу Стари Мајдан-Бањалука /Рударска/ и дионици граница Републике Српске /Бакрачуша/-Невесиње један.

Продужени су радови на регионалним путевима Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић због чега је измијењен режим саобраћаја.

Режим саобраћаја измијењен је и на регионалним путевима Приједор три-ентитетска граница /Стара Ријека/ за вријеме преласка радних машина преко овог пута током експлоатације рудника Љубија, као и на правцима Шипово-ентитетска граница /Ново Село/ и Језеро-Шипово.

Једном коловозном траком, због активираног клизишта, саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, те на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Получасовне обуставе саобраћаја због деминирања терена на снази су на регионалном путу Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, од 8.00 до 15.00 часова, као и на дионици магистралног пута Брод-Горњи Клакар, у мјесту Полој и Лијешће, од 8.00 до 16.00 часова.

Превоз вангабаритног терета одвијаће се на правцима Котор Варош – ауто-пут – гранични прелаз Градишка, ентитетска граница Каруше-Добој-Модрича-ентитетска граница Ждребан, ентитетска граница Турић-Лончари-ентитетска граница Лепница, ентитетска граница Власеница-Боричка улица, Рогатица, ентитетска граница Цапарде-Каракај, ентитетска граница Станић Ријека-гранични прелаз Брод и Добој-Дервента-гранични прелаз Славонски Брод.

У ФБиХ на дионици Рипач-Дубовско на магистралном путу Бихаћ-Босански Петровац данас ће због радова бити обустављен саобараћај од 13.00 до 14.00, а алтернативни правац је Бихаћ-Босанска Крупа-Крњеуша-Босански Петровац.

Обустављен је саобраћај и на раскрсници магистралних путева М-5 и М-16 у Доњем Вакуфу и преусмјерен на привремену обилазницу.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу Скела, током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, док се ноћу саобраћај обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Спорије се због радова саобраћа на дионици аутопута А-1 Зеница југ-Зеница сјевер, те на правцима Тузла-Лукавац, Житомислићи-Почитељ /Шеваш Њиве/ и Доњи Вакуф-Травник /Комар/.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

ИЗВОРртвис
Претходни текстИсточна Илиџа: Други сусрети „Симеон Милутиновић Сарајлија“
Сљедећи текстСастанак о могућности продужења забране извоза огревног дрвета