Насловна Најновије Награђени побједници фото конкурса „Дах љета у Источном Сарајеву“

Награђени побједници фото конкурса „Дах љета у Источном Сарајеву“

181
0

Аутор Владан Јефтовић, побједник је фото конкурса „Дах љета у Источном Сарајеву“, који је расписала Туристичка организација Града Источно Сарајево. Изложба пристиглих фотографија отворена је данас у холу Градске управе Источно Сарајево, а посјетиоци ће моћи да је погледају до петка, 30. септембра.

Побједник конкурса бави се фотографијом већ 20 година. Као мотив фотографије изабрао је Требевић, јер је, како каже, посебно везан за тај крај, мада је осим ове, пријавио фотографије Врела Миљцке и Трескавице.

Према ријечима Јефтовића, овај конкурс је изузетно значајан, за разлику од неких сличних, јер је пристигле фотографије оцјењивао стручни жири, а побједнике нису одређивале друштвене мреже, нити највећи број пратилаца и ‘лајкова’.

В.Д. директора Туристичке организације Града Источно Сарајево, Игор Иконић казао је да је на фото конкурс пристигла 51 фотографија, те да је изложено 17 фотографија, које су, према мишљењу стручног жирија, испуњавале услове и критеријуме јавног конкурса.

„Основни критеријум био је да је фотографија направљена фотоапаратом“, рекао је Иконић и додао да је кроз овај конкурс циљ био да се Источно Сарајево прикаже на љепши начин кроз објектив фотоапарата, а дио фотографија ће бити приказан и у градској туристичкој брошури.

Иконић је захвалио свима који су учестовавли, те рекао да се нада да ће ово постати лијепа традиција.

Члан стручног жирија, Предраг Крстовић, објаснио је да је од приспјелих фотографија било важно изабрати оне које су у складу са темом, те оне које задовољавају параметре као што су композиција, свјетло и кадар.

„Било је важо да су фотографије у вези са „Љетом у Источном Сарајеву“, те да се то може препознати.

Он је изразио наду да ће на будућим конкурсима учествовати више фотографа аматера, с обзиром на то да је фотографија један од најраспрострањенијих хобија на нашем подручју.

Три првопласирана учесника награђена су новчаним наградама у вриједности од 800 КМ, и то 500 КМ за прво мјесто, 200 КМ за друго мјесто, док је треће мјесто награђено са 100 КМ. Осталим учесницима чије су фотографије изложене, Туристичка организација Града Источно Сарајево наградила је робним наградама и поклон пакетима хотела „Вучко“, „Рајска долина“ и „Лавина“.

 

ИЗВОРГрад Источно Сарајево
Претходни текстКатић: 70 000 КМ за помоћ заједницама етажних власника(ВИДЕО)
Сљедећи текстЧубриловић посјетио општину Пале(ВИДЕО)