Насловна Вијести Република Српска Након избора у Скупштини града Бијељина пет нових одборника

Након избора у Скупштини града Бијељина пет нових одборника

148
0

У Скупштини града Бијељина се након проведених општих избора очекује пет нових од 31 одборника, изјавио је данас предсједник Скупштине Александар Ђурђевић.

Ђурђевић је рекао да је један број одборника отишао у посланичке клупе или су вратили мандат својевољно и изразио наду да ће, као што су то они урадили, Централна изборна комисија /ЦИК/ на вријеме завршити неопходне процедуре.

У обраћању новинарима након међустраначког састанка који претходи сједницама Скупштине града, Ђурђевић је навео да би еветуална кашњења ЦИК-а могла за неколико дана одгодити одржавање сједнице локалног парламента у Бијељини која је планирана за сриједу, 7. децембра. Међу 26 тачака дневног реда за сједницу издвојио је ребаланс буџета за ову годину којим се буџет Бијељине повећава са 60,2 милиона на 72,3 милиона КМ.

„Повећање за 12 милиона је прије свега посљедица глобалне кризе и инфлације која је допринијела да приход од ПДВ за Бијељину буде за 7,7 милиона КМ већи него што је планиран у овој години, а за милион КМ је већи и приход од грађевинске ренте, што су најзначајнији разлози за повећање буџета“, рекао је Ђурђевић. Пред одборницима ће бити и нацрт буџета града за наредну годину од 67,1 милион марака и Ђурђевић очекује да ће он бити усвојен до краја године.

„Очекујемо да Бијељина, као и ове године, не буде на привременом финансирању, него да има усвојен буџет за наредну годину“, истакао је Ђурђевић.

За очекивану расправу о извјештају о извршењу буџета града за девет мјесеци, Ђурђевић је рекао да је то „крвна слика“ рада Градске управе и показује шта је био њихов приоритет у раду у том периоду.

Ђурђевић је најавио да ће на децембарској сједници Скупштине града бити и приједлог одлуке о новчаној награди здравственим радницима у Бијељини за рад током еидемије вируса корона, који нису били обухваћени првобитном одлуком, а дио су јавног здравства. Према његовим ријечима, то су Служба за трансфизију, Центар за дијализу и Центар за медицину рада и спорта у Бијељини.

ИЗВОРСРНА
Претходни текстПотврђена оптужница Раонићу за ратни злочин против српских цивила
Сљедећи текстСтевандић: ЦИК БиХ прекршио властита правила