Насловна Најновије Налечник Сребренице Грујичић: Приступити преиспитивању рада општинских служби и службеника

Налечник Сребренице Грујичић: Приступити преиспитивању рада општинских служби и службеника

105
0
СРЕБРЕНИЦА, 18. МАЈА /СРНА/ - Сједница Скупштине општине Сребреница.

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић рекао је након данашње сједнице Скупштине општине, са чијег је дневног реда скинуто више предложених тачака због недостављања скупштинских материјала неопходних за припрему изгласавање одређених одлука и закључака, да се то већ дуже понавља и да ће се приступити преиспитивању рада општинских служби и службеника.

„Морамо утврдити шта су разлози, да ли су оправдани или је у неким случајевима ријеч о опструкцији и нераду појединаца и служби. Неопходно је увести више реда и контроле у рад администрације јер извјесни службеници не раде свој посао онако како би требало“, оцијенио је Грујичић.

Према његовим ријечима, неопходне су анализе рада, као и стручности и одговорности у раду начелника општинских одјељења.

На питање Срне да ли општинске службе и инспектори наплаћују изворне приходе у пуној мјери, Грујичић је одговорио да то није ажурно рађено, да многе таксе и услуге нису наплаћиване и да су чињени одређени уступци појединцима због политичке подршке.

„Ту праксу морамо прекинути јер ћемо запасти у дугове и доћи ће до парализе рада Општинске управе, као и установа и фирми, које се финансирају из општинског буџета“, рекао је Грујичић.

Говорећи о пројектима који се реализују на подручју ове локалне заједнице, он је навео да је у току једна од највећих инвестиција на подручју ове општине у посљедњих 10 година, а то је изградња система за наводњавање пољопривредних површина на ширем подручју Скелана, у вриједности 4,5 милиона КМ.

„Ријешили смо имовинско-правне односе, почело је полагање цјевовода и купљена је парцела за изградњу резервоара за акумулацију воде капацитета 500 метара кубних“, прецизирао је Грујичић.

Грујичић је навео да овај пројекат финансирају Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске и Свјетска банка.

ИЗВОРСрна
Претходни текстПочела Међународна конференција „Водоводни и канализациони системи Јахорина 2023″(ВИДЕО)
Сљедећи текстПоново поскупљују цигарете у БиХ