Насловна Вијести Источно Сарајево Напредују радови на изградњи ски-лифта: ТРИ СКИЈАШКЕ СТАЗЕ ДО ПОЧЕТКА ЗИМЕ

Напредују радови на изградњи ски-лифта: ТРИ СКИЈАШКЕ СТАЗЕ ДО ПОЧЕТКА ЗИМЕ

208
0

На изградњи ски-лифта на узвишењу Пуховац надомак општине Соколац у току су завршни радови који се односе на армирање и бетонирање стопа за полазну и излазну станицу, док су стопе за стубове и сами стубови изливени прије пар седмица и позиционирани на одговарајуће мјесто.

Према ријечима Миљана Петровића, који је задужен за изградњу ски-лифта, осим наведених, изводе се и земљани радови, а након њих креће се са монтажом лифта.

– Прије неколико дана завршено је изливање рупа за стубове и могло би се одмах кренути са монтажом стубова лифта, платформе на лифту и затим док то будемо радили, сачекати да се осуши бетон полазне и излазне станице. Након тога, услиједиће монтажа мотора лифта и његових основних елемената – навео је он.

Осим радова на припреми за постављање ски-лифта, истовремено се одвијају радови на изградњи објекта који ће бити на услузи скијашима за одмор између скијања уз топли напитак.

– Тренутно мајстори раде на шаловању терасе, прилазних степеница и стаза. А када је сам објекат у питању, унутра ће се радити обложни зидови на један необичан начин и наравно, на вањским зидовима термо-изолациона фасада која ће дати допринос овом објекту у очувању унутрашње температуре. И поред заштитног појаса у виду стабала, овдје је увијек присутан вјетар тако да је једна од идеја да се у наредном периоду уради још један заштитни појас да би се овај објекат и ски-стаза заштитили од вјетра – додао је Петровић.

Он је појаснио да су у плану три скијашке стазе, од којих ће блажа дужине 600 метара бити освјетљена, друга дужине 750 метара нешто захтјевнија и биће за дневну варијанту, док ће трећа стаза имати секцију која је мало равнија са нешто вишим нагибом у другом дијелу дужине 700 метара.

ИЗВОРСоколац - Sokolac
Претходни текстСања Марковић о активностима ОШ „Србија“ Пале, РТВИС, 23.09.2022. (ВИДЕО)
Сљедећи текстПријем за представнике позоришта из седам земаља