Насловна Вијести Република Српска Наредних дана претежно сунчано уз дневну облачност

Наредних дана претежно сунчано уз дневну облачност

258
0

У Републици Српској наредних дана биће претежно сунчано и топло уз малу дневну облачност у четвртак, 16. јуна и пролазну кишу која ће се у петак премјештати сјеверном половином земље на исток, а послије подне мјестимично са по којим пљуском и у Херцеговини, подаци су Републичког хидрометеорлошког завода.

Сутра ујутру биће претежно облачно у сјеверној половини земље, понегдје уз коју кап кише. На југу ће бити сунчано уз малу до умјерену облачност. Током пријеподнева доћи ће до постепеног разведравања, док ће послије подне углавном бити сунчано. Биће топло с температуром за пар степени нижом у односу на претходни дан.

Вјетар ће бити слаб до умјерен сјеверни, а у Херцеговини умјерена до јака бура.

Минимална температура ваздуха биће од 12 до 17, на југу до 19 у вишим предјелима од 10 степени, а максимална температура од 22 до 27, на југу до 29 у вишим предјелима од 19 степени Целзијусових.

У сриједу, 15.јуна, наши крајеви биће под утицајем антициклонског поља, па ће јутро бити ведро или уз малу облачност и свјежије у односу на претходне дане. Током дана ће преовладавати претежно сунчано и угодно топло, уз малу дневну облачност.

Минимална температура ваздуха биће од 10 до 15, на југу до 17, у бишим предјелима од осам степени, а максимална температура ваздуха од 24 до 29, у вишим предјелима од 21 степен Целзијусових.

У четвртак, 16.јуна, наставља се утицај антициклонског поља, уз пад геопотенцијала по висини и приближавање плитке висинке долине сјеверозападу Балкана. Ујутру и током дана биће сунчано уз малу дневну облачност. Биће веома топло. Према вечери пораст облачности на западу, која у ноћи може дати понегдје на западу и сјеверу слабу кишу.

Минимална температура ваздуха од 13 до 18, на југу до 20 степени, а максимална температура ваздуха од 27 до 32, у вишим предјелима од 23 степена Целзијусова.

У петак , 17.јуна, ујутру ће бити облачно у сјеверној половини земље уз пролазну кишу која ће се премјештати сјеверном половином земље на исток, а послије подне мјестимично с по којим пљуском и у Херцеговини. Послије подне након промјењљивог времена с мјестимичним пљусковима очекује се разведравање од запада, а више облака уз могућност пљускова остаје на истоку и у Херцеговини.

Минимална температура ваздуха биће од 14 до 19, на југу до 21 степен, а максимална температура ваздуха од 24 до 29, у вишим предјелима од 20 степени.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЂуревић: Коначан резултат биће познат након пребројавања гласова поштом
Сљедећи текстБрисел обећао да ће примити земље западног Балкана у ЕУ