Насловна Најновије Народни посланик ДЕМОС-а Ацо Станишић данас је дао подршку иницијативи “Пале-пријестоница Српске”

Народни посланик ДЕМОС-а Ацо Станишић данас је дао подршку иницијативи “Пале-пријестоница Српске”

196
0

„Поштовани суграђани, Користим прилику да вас обавијестим да сам прихватио позив Народног посланика Дамјана Шкипине да учествујем на данашњем састанку у вези иницијативе да наше Пале добију статус пријестонице Републике Српске“, написао је Ацо Станишић на фб профилу.

„Као Народни посланик пружам и пружаћу пуну подршку реализацији ове иницијативе и доношењу закона који ће, не само одати признанање нашој општини које је одавно заслужила, већ и почаст свима онима који су учествовали у стварању Републике Српске, а који у великом броју више нису међу нама. Свјестан сам да ово неће бити лако реализовати, јер доношењу оваквог закона претходе неопходне измјене Устава Републике Српске, за које је потребна и 2/3 већина у Народној скупштини која, вјерујем, неће бити упитна, али је потребна и потврда Вијећа народа, гдје смо већ навикли на низ блокада клубова друга два конститутивна народа када су питању акти од националног и историјског значаја за српски народ“, истакао је Станишић.

 

„Такође, тренутно нисам упознат са иницијалним текстом закона, али ћу, уколико у истом то не буде дефинисано, предложити да закон обухвати и питања која се односе на финансирање пријестонице и сједишта појединих републичких институција у нашој општини, а по узору на сличан закон који постоји у Црној Гори. Конкретно, мој приједог ће се односити на то да, по узору на већ поменути закон у Црној Гори, овим законом буде дефинисано да се 1% пројектованих буџетских средстава Републике Српске за текућу годину, што представља значајна средства, усмјери у развој пријестонице Пале, а да од наведеног износа 0.6 % средстава буде утрошено на инфраструктурне и пројекте од јавног интереса. Сматрам да овај пропис мора дати конкретне помаке у развоју наше општине, а не бити само титула на папиру. Сигуран сам да сви учесници данашњег састанка дијеле моје мишљење и да ћемо данас дефинисати кораке којима ћемо успјешно реализивати ову иницијативу упркос свим тешкоћама с којима ћемо се сусрести на путу доношења овог закона, а које сам већ навео. И искрено вјерујем да смо сви усмјерени ка истом циљу остварења свега оног што данас на састанку кажемо и закључимо и да ово неће бити једна у низу предизборних активности, која касније остаје само иницијатива на папиру“ истакао је Станишић.

ИЗВОРФБ профил Ацо Станишић
Претходни текстИЈФ суспендовао Немању Мајдова пет мјесеци јер се прекрстио на Олимпијским играма
Сљедећи текстЕмисија „Пулс града“, 15.9. (Видео)