Насловна Најновије Наставак сарадње у области екологије са представницима организације „Ворлд вижн“

Наставак сарадње у области екологије са представницима организације „Ворлд вижн“

177
0

Руководство општине Пале договорило је данас наставак сарадње у области екологије са представницима организације „Ворлд вижн“ из Тајвана, као и са 20 њихових донатора који финансирају активности те организације.

Начелник општинског Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Жарко Човић рекао је Срни да ће у наредном периоду фокус дјеловања бити на заштити шума, па је у овој години договорено потписивање још једног уговора о суфинансирању који се односи на набавку садница дрвећа.

Човић је истакао да локална заједница у протеклих 10 година имала добру сарадњу са организацијом „Ворд вижн“ у БиХ.

Он је навео да су разговарали о протеклом раду, искуству и урађеним пројектима који су се односили на рањиве категорије становништва, посебно на дјецу и вишечлане породице, али и на повећање квалитета образовања.

„Протеклих година општина Пале потписала је неколико уговора са организацијом `Ворлд вижн` о суфинансирању са циљу економског оснаживања угрожених породица кроз обезбјеђивање пластеника, пољопривредне механизације или других машина и алата потребних за јачање отпорности домаћинства и стварање могућности за приходе“, рекао је Човић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстБалкану пријете поплаве током љета
Сљедећи текстОдржан трећи састанак Организационог одбора за обиљежавање страдања Срба у Средњем Подрињу и Бирчу.