Насловна Најновије Настављају се провјере, неки од тужилаца добили додатно обезбјеђење

Настављају се провјере, неки од тужилаца добили додатно обезбјеђење

206
0

Главни тужилац БиХ Миланко Kајганић, изјавио је Срни, да се настављају провјере навода о планирању убиства једног тужиоца овог тужилаштва и једног полицијског службеника, те да су неки од тужилаца добили додатно обезбјеђење.

Kајганић каже да је у оквиру ових провјера претресена једна локација на Сокоцу, гдје су пронађене снајперска и аутоматска пушка, али да се у овом тренутку не може рећи за шта су биле намијењене, односно да ли су остале из протеклог рата или је у питању нешто друго.

Он је рекао да су наводи о планирању убиства, потекли од притвореника у државном затвору у Војковићима.

„Kоментарисало се по притвору, није повезано за било коју личност, нити предмет. Знамо да су коментарисали осумњичени из такозваног `Скај предмета` и то се сада провјерава“, рекао је Kајганић.

Он каже да су неки тужиоци Тужилаштва БиХ добили додатно обезбјеђење, не прецизирајући о којим тужиоцима је ријеч.

Припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ, јуче су, по наредби Суда и Тужилаштва БиХ, претресли неколико ћелија у државном затвору у Војковићима, речено је раније Срни у Сипи.

Директор полиције Републике Српске Синиша Kострешевић, издао је наредбу свим полицијским управама да подигну мјере безбједности због сазнања да су планирана два убиства.

ИЗВОРсрна, фото РТВИС
Претходни текстСуперрачунар: Србија не пролази групу у Kатару – у финалу Меси на Роналда
Сљедећи текстКрушевац: Локализован велики пожар у тржном центру