Насловна Вијести Начелник Божовић посјетио Стару цркву на Башчаршији

Начелник Божовић посјетио Стару цркву на Башчаршији

215
0

Начелник Маринко Божовић данас је са својим сарадницима посјетио Цркву Светих арханђела Миахила и Гаврила, у народу познату као Стару цркву на Башчаршији.

Приликом ове посјете начелник Божовић је разговарао са старјешином цркве Велимиром Дивљановићем, те је имао прилику још једном се упознати са историјом једне од најважнијих цркава за сав српски народ.

Једна од тема овог сусрета био је значај подизања свијести о чињеници да српски народ од 6. вијека има своју цркву у Сарајеву, а да је данас број Срба у Сарајеву сведен на поражавајући.

Приликом обиласка цркве, отац Велимир је поред иконе Светог Вукашина Јасеновачког говорио о животу и духовној снази овог мученика, а начелник Божовић је истакао да је Источна Илиџа на неки начин повезала Сарајево, Стару цркву, Светог Вукашина Јасеновачког и Источно Сарајево као једина општина која је назвала једну од улица по професору Жарку Видовићу, који је писао о Вукашину Јасеновачком, а остао упамћен као неко ко је записао стихове пјесме „Ђурђевдан“.

На крају сусрета отац Велимир Дивљановић уручио је начелнику Божовићу слику у знак захвалности за допринос Општине Источна Илиџа развоју и опстанку Старе цркве на Башчаршији.

Једна од посљедњих донација Општине Старој цркви односи се на реконструкцију поплочаног дијела у порти цркве, а општинско руководство данас је још једном исказало своју спремност да помогне рад цркве када год буде потребно.

ИЗВОРОпштини Источна Илиџа
Претходни текстДоговорена нова влада Црне Горе, Лекић мандатар
Сљедећи текстЕмисија „Пулс града“ 19. 9.(ВИДЕО)