Насловна Најновије Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић разговарао са амбасадором САД у...

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић разговарао са амбасадором САД у БиХ Мајклом Марфијем

156
0

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић разговарао је данас са амбасадором Сједињених Aмеричких Држава у БиХ Мајклом Марфијем и његовим сарадницима.

Божовић је истакао да је нужно представити Републику Српску и њене потребе у оквиру БиХ, кад год нам се за то укаже прилика.

“Г. Марфија сам упознао са стварањем и настанком Источне Илиџе, њеним становницима, сарадњом коју остварујемо са сусједним, федералним општинама Нови Град и Илиџа и локалним заједницама Републике Српске, пројектима које планирамо реализовати заједно, те о сарадњи са Владом Републике Српске, нагласивши да она може бити само институционална, а не политичка”, истакао је Божовић.

Божовић је Марфију поклонио рукотворине које су израдиле чланице Центра за активно и здраво старење, који је покренула општинс у сарадњи са организацијом USAID.

“Српски вез и ткања и наша ћирилица су такође амбасадори нашег народа, који свједоче о нашој вјековној присутности на простору БиХ, коју, нажалост, многи покушавају оспорити”, каже Божовић.

ИЗВОРРТВИС/фб Маринко Божовић
Претходни текстМилан Савић нови предсједник Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву (ВИДЕО)
Сљедећи текстНормализован саобраћај на магистралном путу Зворник-Власеница