Насловна Најновије Начелник општине Соколац упутио захтјев премијеру Вишковићу

Начелник општине Соколац упутио захтјев премијеру Вишковићу

162
0

Начелник општине Соколац Милован Бјелица, упутио је данас Захтјев за сагласност за подручје Слободне економске зоне Соколац и оправданост њеног оснивања.

У наставку прочитајте текст Захтјева, у који је увид имао портал „Соколац-срце Романије“.

„Поштовани и уважени господине предсједниче Владе Републике Српске, 

У складу са чланом 12. Закона о слободним зонама Републике Српске („Сл. гласник РС“, бр. 15/2021) обраћамо Вам се са захтјевом за оснивање слободне економске зоне Соколац, у прилогу захтјева Вам достављамо Елаборат о економској оправданости формирања слободне економске зоне Соколац, са приједлогом описом организације и структуре Нацрт акта о оснивању слободне економске зоне Соколац, као логистичког сервиса привреде сарајевско-романијске регије, у складу са ЕУ типологијом – предлажемо „Контролни тип I” – слободна зона је ограђена тако да се на робу смјештену у слободној економској зони која је под царинским надзором, аутоматски примењује овај поступак царински дозвољеног поступања или употребе.

Просторним планом Републике Српске из 2013.године регулисано је да главни царински терминал буде у Сокоцу. Просторни план Републике Српске је план највишег реда и сви остали планови нижег реда морају бити усаглашени са њим.

У елаборату смо образложили, ријешене имовинско-правне односе на подручју слободне економске зоне, те доказ о испуњавању просторних, грађевинских и еколошких услова за оснивање Слободне економске зоне Соколац.

ИЗВОР„Соколац-срце Романије“, фото Бојан Д. Тошић
Претходни текстУ недјељу обиљежавање 32 године од одбране Војковића, Грлице и Крупца
Сљедећи текстИзвучено тијело из Билећког језера