Насловна Најновије Најављена помоћ у прибору и књигама за 120 првачића на Сокоцу

Најављена помоћ у прибору и књигама за 120 првачића на Сокоцу

127
0

Општина Соколац ће заједно са Удружењем „Мајка и дијете – три плус“, обезбиједити бесплатне руксаке и школски прибор за 120 првачића Основне школе „Соколац“ у школској 2024/2025. години, рекла је Срни предсједник овог соколачког удружења Александра Елез.

Она је навела да је са начелником општине Соколац Милованом Бјелицом, раније договорила да ће уз помоћ општине бити обезбијеђени бесплатни уџбеници за дјецу из Удружења „Мајка и дијете – три плус“, од петог до деветог разреда, која нису обухваћена програмом Владе Републике Српске.

„Начелник општине нас подржава у овој активности као и прошле године, а сами то не можемо јер су потребни већи износи за овај вид помоћи, који ће породицама значити много“, истакла је Елезова.

Она је додала да је са Бјелицом разговарала о више тема у вези са радом Удружења, са нагласком на припреме за нову школску годину.

Удружење „Мајка и дијете – три плус“, окупља више од 200 вишечланих породица са подручја општине Соколац.

Елезова је најавила да ће Удружење и ове године у оквиру програма отварања манифестације „Илиндан спорт фест“ 19. јула организовати уличну трку дјеце, уз коју ће на платоу код градске фонтане бити припремљен занимљив едукативни програм за дјецу.

ИЗВОРopstinasokolac.net
Претходни текстИсточно Сарајево: До 11. јула доставити приједлоге за награде и признања поводом славе града
Сљедећи текстВучић: Двоструки стандарди о резолуцијама о Сребреници и Јасеновцу