Насловна Најновије Најишчекиванија одлука: Јокић ће играти за Србију на Олимпијским играма

Најишчекиванија одлука: Јокић ће играти за Србију на Олимпијским играма

67
0

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић, објавио је списак од 16 играча на које рачуна за Олимпијске игре, а свакако најважнија вијест је повратак Николе Јокића.

Јокић ће тако бити главна узданица Србије у борби за медаљу, а његова одлука се исчекивала с’ великим нестрпљењем, јер је током претходних година пропустио готово сва важна такмичења.

Image

На Пешићевом списку налазе се сљедећи играчи:
Василије Мицић, Алексеј Покушевски, Богдан Богдановић, Никола Јовић, Никола Јокић, Владимир Лучић, Марко Гудурић, Вања Маринковић, Огњен Добрић, Филип Петрушев, Никола Милутинов, Душан Ристић, Алекса Аврамовић, Огњен Јарамаз, Дејан Давидовац и Урош Плавшић.

Репрезентација Србије ће се окупити 24. јуна у Старој Пазови, гдје ће остати до 11. јула, а са списка ће отпасти четири играча.

Јокић је ове сезоне одиграо 79 мечева током регуларног дијела НБА лиге за Денвер Нагетсе и у просјеку биљежио 26,4 поена уз 12,4 скокова и девет асистенција, чиме је проглашен за МВП-а по трећи пут у каријери.

Србија ће на Олимпијским играма у Паризу, играти у групи са САД-ом, Јужним Суданом и још једном репрезентацијом која ће у такмичење ући преко квалификација.

ИЗВОРКСС, (Фото: ЕПА-ЕФЕ)
Претходни текстЗаједничка вјежба Војске Србије и Европске команде оружаних снага САД-а “Платинасти вук“ до 21.јуна
Сљедећи текстИсточна Илиџа: Општина обезбиједила 7.000 КМ за прославу матурске вечери за основце