Насловна Вијести Најмлађа докторка у историји нишког медицинског факултета има 23 године

Најмлађа докторка у историји нишког медицинског факултета има 23 године

212
0

Нишлијка поријеклом из Палестине Јулија Хвојтар, завршила је студије као најмлађа докторка медицине на факултету у Нишу. Дипломирала је са само 23 године.

Са просјеком 9,3 Јулија Хвојтар је овог љета завршила медицину у Нишу. Има само 23 године и тако је постала најмлађа докторка медицине у историји факултета који ради од 1960. Школовала се у Палестини, Kатару и на крају, у Србији.

„Већ са 17 година сам уписала медицински факултет, завршила га у року, можда и мало прије рока, што је опет олакшавајућа околност“, каже Јулија.

Отац из Палестине, мајка из Србије, обоје су љекари. Одрастала је у таквом окружењу и одувек жељела да се бави овим хуманим послом.

„Временом људима постају те различите ствари занимљиве и то тако и доживљавају, као нешто занимљиво, поготово због различитости језика, па траже – Реци нам нешто на арапском, енглеском, француском… Али, све у свему јако сам задовољна како је све протекло. Медицина генерално знам колико је захтјевна, колико тражи одрицања, па сам била спремна на то, на одрицање на улагање себе, времена, одрицање од многих других ствари зарад нечег што је битније“, додаје млада докторка.

Послије стажирања, жељела би да нађе посао у здравству и да специјализира у некој грани хирургије.

ИЗВОРртс
Претходни текст„Дјеца у логору НДХ за Фејсбук су порнографија“
Сљедећи текстТоплик, Тилава, Лукавица – топонимске претече Источног Сарајева