Насловна Вијести Источно Сарајево Најмлађим каратистима „Гласинца“ 18 медаља

Најмлађим каратистима „Гласинца“ 18 медаља

172
0

Најмлађи такмичари Карате клуба „Гласинац“ освојили су 18 медаља у катама и у борбама појединачно на Меморијалном турниру „Милош Делић“ у Братунцу, рекао је Срни тренер овог соколачког клуба Миодраг Боровчанин.

Он је навео да је „Гласинац“ јуче у укупном пласману од 22 клуба заузео треће мјесто и добио пехар.

Боровчанин је изузетно задовољан тиме како су најмлађи каратисти поднијели први наступ и подсјетио да је сваки почетак тежак, а посебно у борилачким спортовима.

„Први наступ у карате кумитеу је од посебног значаја за морал и психу младих спортиста који имају од непуних седам до 10 година, а битан је на такмичењу колико и цијело вејжбање до такмичења“, каже тренер „Гласинца“.

Према његовим ријечима, златне медаље у катама освојиле су Ања Копривица и Валентина Бојевић, а сребрне Вања Копривица, Милица Мировић и Валентина Перковић.

У борбама појединачно златне медаље припале су Лазару Мирковићу, Павлу Петрушићу, Стефану Јањушу и Дамјану Плакаловићу, сребрне Давиду Плакаловићу, Вукашину Маловићу, Ведрану Вукојичићу, Магдалени Марковић, Ђорђу Петрушићу, Марији Ећимовић и Душану Остојићу, а бронзане Милици Јовановић и Ђорђу Копривици.

Меморијални турнир „Милош Делић“, 13. по реду, одржан је јуче у Братунцу.

ИЗВОРсрна
Претходни текстБициклистички маратон окупио 110 учесника
Сљедећи текстУ Београду почео међународни позоришни фестивал „Битеф“