Насловна Најновије Најтоплији почетак новембра у посљедњих 25 година

Најтоплији почетак новембра у посљедњих 25 година

161
0

Температура ваздуха на подручју Херцеговине је била знатно изнад просјека током цијелог октобра и почетком новембра, када је забиљежена највиша температура у посљедњих 25 година, речено је Срни у Метеоролошкој станици Требиње.

„Температура ваздуха је 1. новембра у Требињу износила 26,9 степени, Билећи и Гацку 23, Невесињу 24 и на Чемерну 21 степен што можемо са сигурношћу тврдити да је то највиша максимална температура забиљежене у посљедњих 25 година“, рекао је Срни Пеђа Паликућа из Метеоролошке станице Требиње.

Према његовим ријечима, дан раније, односно 31. октобра, у Требињу је измјерена максимална температура ваздуха од 28,8 степени.

Паликућа је додао да је у октобру на овом подручју пало само 29,4 литра кише у четири падавинска дана, што је много мање од просјека за октобар који износи 177,1 литар.

Он је додао да је данашња температура у Требињу 24 степена, док је максимална температура која се очекује 26 степени Целзијусових.

Према његовим ријечима, прогнозе Републичког хидрометеоролошког завода су такве да ће још данас и сутра бити топло вријеме са високом температуром, изнад просјека за ово доба године, а од петка, 4. новембра, очекује се погоршање времена и нижа температура.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПотврђени резултати општих избора, слиједи успостављање власти
Сљедећи текстДодику око 27.000 гласова више него Тривићевој