Насловна Најновије Најуспјешнији џудисти “Рандорија“, “Младости“ и “Вождовца“

Најуспјешнији џудисти “Рандорија“, “Младости“ и “Вождовца“

243
0

Џудо клуб „Рандори“ Источно Сарајево са 22 освојене медаље, најуспјешнији је колектив на другом Меморијалном купу „Горан Самарџија“, на којем је у Војковићима у Источној Илиџи учествовало око 450 такмичара из БиХ, Србије, Црне Горе, Македоније, Словеније и Бугарске.

На јучерашњем турниру, џудисти „Рандорија“, освојили су по пет златних и сребрних медаља, као и 12 бронзаних, а слиједе такмичари „Младости“ из Kотор Вароша са четири злата, три сребра и осам бронзи, те београдског „Вождовца“ са пет злата и четири бронзе.

Домаћин и организатор овог турнира, Џудо клуб „Фамос“ из Источне Илиџе, који се није такмичио за најуспјешнији клуб, освојио је укупно 25 медаља – 12 златних, седам сребрних и шест бронзаних.

Појединачно су у категорији кадети најуспјешнији били: Јован Сердар /“Младост“/ и Уна Мићић /“Звијезда“ Бањалука/, старији пионир Саша Шеховац и Лана Ерић /“Фамос“/, млађи пионири Никола Новаковић и Марија Симанић /“Фамос“/, старији полетарци Филип Жужа /“Фамос“/ и Адна Лукач /“Браћа Лукач“/, те млађи полетарци Марија Грабовић /“Пантери“ Бијељина/ и Вук Обрадовић /“Звијезда“/.

На овогодишњем турниру учествовало је 40 клубова, три најуспјешније екипе су освојиле пехаре, а уз медаље, најбољи такмичари у свакој категорији добили су поклон бон од спонзора „Ипон гира“, односно кимоно.

Горан Самарџија, који је био је члан овог клуба од оснивања, преминуо је у 24. години након краће болести. Самарџија је за Џудо клуб „Фамос“ освојио бројне медаље на домаћим и међународним такмичењима.

ИЗВОРсрна, фото Катера
Претходни текстСутра Међународни образовни форум у Источном Сарајеву
Сљедећи текстМарокански атлетичар оборио рекорд Трећег београдског јесењег полумаратона