Насловна Најновије На згради Градске управе Источно Сарајево постављена фотонапонска електрана

На згради Градске управе Источно Сарајево постављена фотонапонска електрана

68
0

Hа згради Градске управе Источно Сарајево, завршено је постављање фотонапонске електране. Званично пуштање електране у рад, биће обављено у уторак, 2. јула у 11.30  часова.

На овом догађају предвиђено је обраћање градоначелника Источног Сарајева Љубише Ћосића, шефа кооперације у Делегацији ЕУ у БиХ Стефана Елера и директорице ЦПЦД-а Аиде Дагуда.

Зграда Градске управе Источно Сарајево, један је од објеката на којем је, у оквиру пројекта „ЕУ за локалне заједнице“, који финансира Европска унија, а спроводе Центар за промоцију цивилог друштва (CPCD) и њемачка организација Хелп – Мисија у БиХ (HELP Hilfe zur Selbsthilfe e.V), инсталисана фотонапонска електрана, која би у наредном периоду требало да допринесе знатним уштедама електричне енергије у објекту.

Oво је веома значајан пројекат за град Источно Сарајево, који ће допринијети већем коришћењу обновљивих извора енергије, побољшању енергетске ефикасности објеката, увођењу паметних рјешења, коршитењу чисте енергије, а све с циљем смањења загађености ваздуха, што постаје све већи проблем у урбаним срединама, посебно у зимским мјесецима.

ИЗВОРГрад Источно Сарајево
Претходни текстПресуда за убиство Оливера Ивановића: Укупно 22 године затвора за четворо оптужених
Сљедећи текстУручена Велика награда „Иво Андрић“: Овогодишњи лауреати Абдулразак Гурна и Саша Радојичић (ФОТО/ВИДЕО)