Насловна Најновије На истоку киша у нижим, снијег у вишим крајевима

На истоку киша у нижим, снијег у вишим крајевима

127
0
У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће у првом дијелу дана падати киша у нижим крајевима на истоку, а сусњежица и снијег у вишим предјелима, док ће у осталим крајевима бити суво и претежно облачно.

Током дана на западу, сјеверу и југу преовладаваће сунчано уз промјенљиву облачност, а на истоку суво, облачно и хладније, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб до умјерен западни и сјеверозападни вјетар, на југу и планинама повремено јак.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава претежно облачно вријеме са снијегом у центалним и источним подручјима.

Температура ваздуха у 7.00 часова: на Бјелашници минус осам, на Чемерну минус три степена, на Хан Пијеску минус два, на Мраковици, Иван Седлу и на Сокоцу минус један, у Новом Граду нула, у Сребреници и Сарајеву један, у Гацку, Мркоњић Граду, Приједору, Ливну и Тузли два, у Рудом, Дрвару, Фочи и Шипову три, у Бијељини, Српцу, Рибнику, Зеници, Градачцу и Билећи четири, у Бањалуци и Добоју пет, у Требињу и Ширком Бријегу шест, у Стоцу осам, у Дринићу и Мостару девет и у Неуму 10 степени Целзијусових.

Највише кише у протекла 24 часа пало је у Добоју 28 литара по метру квадратном, у Мркоњић Граду и Рибнику 21 литар по метру квадратно, на Мраковици 16, у Бијељини 14, у Шипову 13, у Сребреници 11, на Сокоцу и у Дринићу девет, у Бањалуци и Приједору седам, у Српцу и Рудом пет, на Чемерну и у Вишеграду четири, у Новом Граду и на Хан Пијеску два, а по један литар у Гацку и Фочи.

Висина снијега на Хан Пијеску је 19 центиметара, на Сокоцу 15 и на Мраковици 10 центиметара.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНаставак суђења за злочине над Србима у Калиновику
Сљедећи текстПрофесор др Милош Ковачевић добитник Вукове награде за 2022. годину