Насловна Најновије На Космету јутрос мирно, али напето

На Космету јутрос мирно, али напето

153
0

У сјеверном дијелу Косовске Митровице јутрос је мирно, нема инцидената али је напето.

Ноћ је протекла мирно, јавио је дописник Срне.

Око 200 косовских полицајаца, у пратњи оклопних возила, ушло је синоћ из правца јужне Косовске Митровице у Сјеверну Митровицу.

Они су распоређени по ободу града и у мултиетничким насељима Бошњачка Махала, Микронасеље и Брђани у сјеверном дијелу Митровице, а окупљени грађани су се разишли синоћ.

Косовска полиција саопштила је да ће наредних дана повећати присуство на сјеверу и навела да је то у циљу одржавања јавног реда.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић рекао је синоћ да је премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти наставио са противправним и насилним акцијама са циљем окупације сјевера Косова и Метохије, те да жели да изазове насиље и протера српски народ са Космета, гдје напада вртиће, људе у Великој Хочи.

„Београд ће размотрити повратак до 1.000 припадника безбедносних снага на Космет по Резолуцији 1244“, рекао је Петковић, а међународној заједници поручио да не треба да буде изненађена одлукама Београда који је одлучан да сачува српски народ у јужној покрајини.

ИЗВОРсрна
Претходни текстОпрез због влажних коловоза и смањене видљивости
Сљедећи текстОблачно, повремено са кишом