Насловна Најновије На ловачкој вечери у Вишеграду 350 ловаца из Српске и Србије

На ловачкој вечери у Вишеграду 350 ловаца из Српске и Србије

128
0

У Вишеграду је одржано ловачко вече којем је присуствовало око 350 ловаца из Републике Српске и Србије.

Владан Никитовић, предсједник Ловачког удружења „Панос“ из Вишеграда које је организовало ово традиционално ловачко вече, рекао је да је циљ био дружење са побратимским удружењима Лазарево, Лазаревац и Ужице и удружењима из Републике Српске.

„Циљ ове вечери је дружење са нашим побратимским удружењима јер то траје 40 година, то је неко одавно потписао, а ми то настављамо и даље“, истакао је Никитовић.

Потпредсједник Ловачког савеза Републике Српске Стеван Драшковић рекао је да је Ловачки савез Српске најмасовнија организација која има око 23.000 ловаца распоређених у 84 ловачка удружења.

„Ловство Републике Српске постало је бренд региона. Ми смо по томе препознатљиви, а највише за то можемо захвалити Влади Републике Српске и предсједнику Ловачког савеза Саву Минићу“, истакао је Драшковић.

Он је рекао да је Ловачко удружење „Панос“ једно од најбољих удружења.

Предсједник Ловачког удружења „Лазарево“ из Лазарева Новак Андрић рекао је да је задовољство бити гост у Вишеграду и да су ово удружење и ловци из Вишеграда 23 године побратими.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је општина подржала ово традиционално дружење ловаца и да ће тако и наставити јер ловци заслужују велику пажњу.

Подршку у организовању ловачке вечери пружили су предузеће „ХЕ на Дрини“, општина Вишеград и бројни спонзори.

ИЗВОРСрна
Претходни текстДодик: Што прије пронаћи и казнити нападаче на родитеље и дјецу из Београда
Сљедећи текстВишковић осудио напад на дјецу и родитеље из Републике Србије