Насловна Вијести Источно Сарајево На Палама у петак инфо-сесија за незапослене

На Палама у петак инфо-сесија за незапослене

312
0

На Палама ће у петак, 3. јуна, у оквиру пројекта „Локалним партнерством до запошљавања на Палама“, бити одржана инфо-сесија за регистрована незапослена лица са евиденције Завода за запошљавање Републике Српске.

Обуке за дефицитарна занимања и покретање сопственог посла по методологији Међународне организације рада и програма „Покрени и унаприједи своје пословање“ /СИYБ/ треба да резултирају новим запошљавањем на подручју општине Пале, односно смањењем стопе незапослености за 1,5 одсто, саопштено је из Локалног партнерства за запошљавање Пале, које је организатор инфо-сесије.

Програм „Покрени и унаприједи своје пословање“ спада у највеће глобалне програме обуке из пословног менаџмента и помаже предузетницима да покрену и развијају посао, а користи се у више од 100 земаља.

Носилац пројекта „Локалним партнерством до запошљавања на Палама“ је општина Пале, а партнери Биро Пале Завода за запошљавање Републике Српске – Филијала Источно Сарајево, Средњошколски центар „Пале“, Удружење „Сунце“ и послодавци „Гријање инвест“, „Вајс лајт“, Дом за старије „Натура“ и фирма „Мраз“.

Локално партнерство за запошљавање Пале је једно од 20 партнерстава успостављених у БиХ у оквиру пројекта „Подршка ЕУ локалним партнерствима за запошљавање – фаза два“, који ЕУ финансира износом од четири милиона евра, а спроводи Међународна организација рада.

Овај пројекат има за циљ да кроз локална партнерства за запошљавање допринесе побољшању запошљавања у локалним заједницама и унаприједи вјештине и прилике за запошљавање лица у неповољном положају на тржишту рада.

Инфо-сесија ће почети у 11.00, а изјаве за медије у 10.50 часова.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСутра облачно и нестабилно са падавинама
Сљедећи текстЦИК БиХ: Дo 2. јуна мора бити оперативан новац за изборе