Насловна Најновије На Палама у понедјељак,“Дани Жарка Видовића“

На Палама у понедјељак,“Дани Жарка Видовића“

158
0

На Палама ће у понедјељак, 24. априла, бити одржана манифестација „Дани Жарка Видовића“, који је био српски историчар умјетности, ликовни критичар и историчар цивилизације.

На манифестацији, која ће бити одржана на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву, учествоваће академик Матија Бећковић, као и професори Богољуб Шијаковић и Мило Ломпар, најављено је из Филозофског факултета.

Организатор „Дана Жарка Видовића“ је Филозофски факултет из Пала, Центар за хеленске студије и Kултурни клуб „Фронесис“.

Жарко Видовић спада у ред малобројних филозофа који његују хришћански поглед на свијет и друштвена питања, а дубоко је утицао на читаву генерацију православних мислилаца која је кренула његовим трагом у сагледавању оне филозофије и историје српског народа, која се назива српским завјетом.

Аутор је великог броја дјела.

Жарко Видовић рођен је 1921. у Тешњу, а преминуо 2016. године у Београду. Током Другог свјетског рата као скојевац био је заточен у усташком логору Јасеновац, одакле је депортован у логор у Норвешкој.

ИЗВОРсрна, фото Стање ствари
Претходни текстПочео консултативни састанак у Бањалуци
Сљедећи текстЦицовић: Историјска обавеза Срба, разобличити све лажи о рату у БиХ