Насловна Најновије На Прљевом брду постављена биста Горану Бозалу Мркви

На Прљевом брду постављена биста Горану Бозалу Мркви

146
0

На Прљевом брду одаta је почаст Горану Бозалу Мркви, дјечаку који је 20. јуна 1995. године изгубио живот у трагичном и мучком нападу.

“Горан је био само дванаестогодишње дијете, невин и безбрижан, када је минибацачка граната, испаљена из муслиманског дијела Сарајева, одузела његов млади живот. Тог несрећног дана, још четворо дјеце је било тешко рањено, а злочин је остао некажњен”, истакао је начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић.

“Ову бисту смо поставили уз неизмјерну подршку и дозволу родитеља, који су из Аустралије допутовали да присуствују овом претужном, али важном тренутку. Ово је дан када се присјећамо неправде и невиности наших најмлађих жртава рата у ком су многе судбине постале трагичне, а животи бесповратно уништени. С великим поштовањем одајемо почаст Горану и свој дјеци која су изгубила животе у овом страшном четворогодишњем, пакленом сукобу. Наша дужност је да чувамо сјећање на њих и радимо на томе да се овакве трагедије никада више не понове” истакао је Катић.

Горанова биста нека буде вјечни подсјетник на невино изгубљене животе и опомена да се увијек боримо за мир, правду и боље сутра за нашу дјецу.

ИЗВОРFB Jovan Katić
Претходни текстУ Вишеграду почео Међународни фестивал фолклора
Сљедећи текстЛазар Калинић, члан Теквондо клуба „Тигар“ освојио златну медаљу на међународном турниру „Сарајево опен“