Насловна Најновије На скупу испред Тужилаштва БиХ очекује се око 8.000 Срба

На скупу испред Тужилаштва БиХ очекује се око 8.000 Срба

253
0

Предсједник Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ Ђорђе Радановић изјавио је да се на мирном скупу, који је најављен за 1. септембар испред зграде Тужилаштва БиХ у Сарајеву због политичке оптужнице против предсједника Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Српске Милоша Лукића, очекује долазак око 8.000 Срба.

– У разговорима са српским удружењима из Републике Српске и ФБиХ, нарочито са организацијама које су проистекле из Одбрамбено-отаџбинског рата, дошли смо до одређених бројки што се тиче митинга у федералном Сарајеву испред Тужилаштва БиХ, а то је 8.000 Срба који ће доћи да кажу да је у питању опстанак српства и у ФБиХ и у Републици Српској – истакао је Радановић.

Он је рекао да је договорено да митинг буде организован под називом „Српска пред судом“.

– Митинг „Српска пред судом“ испред Тужилаштва БиХ, тамо гдје су полупани српски споменици, биће организован у петак, 1. септембра, од 18.00 часова. Још једном желим да захвалим свим људима који су се одазвали. Ту смо да направимо митинг и да кажемо да је оптужница против Додика политичка, усмјерена да се обезглави српски народ и у Републици Српској и у ФБиХ – поновио је Радановић.

Он је поднио захтјев за одржавање мирног скупа 1. септембра, испред зграде Тужилаштва БиХ како би овој правосудној институцији указали да треба да прекине са политичким оптужницама, првенствено против Додика и Лукића.

Тужилаштво БиХ подигло је 11. августа оптужницу против Додика и Лукића због непоштовања одлука Кристијана Шмита. Оптужница је, у међувремену, враћена на уређење и допуну јер три тужиоца уопште нису детаљно описали које је кривично дјело су они починили, а потом је Суд БиХ јуче поново запримио „уређену оптужницу“.

ИЗВОРСрна
Претходни текстФоча: Првачићима по 100 КМ
Сљедећи текстРадоје Војводић о еко-кампу (ВИДЕО)