Насловна Локални избори 2024 На Сокоцу 10.431 грађанин са правом гласа

На Сокоцу 10.431 грађанин са правом гласа

66
0

На подручју општине Соколац право гласа на предстојећим локалним изборима имаће 10.431 бирач, рекао је Срни предсједник Општинске изборне комисије /ОИК/ Драган Башевић.

У Основној изборној јединици 121 Соколац бирачи ће моћи да гласају на 20 бирачких мјеста, односно 18 редовних, једно за бираче у одсуству и путем једног мобилног тима.

Башевић је истакао да је све спремно за почетак предизборне кампање и предстојеће локалне изборе у БиХ, иако ова комисија нема подршку општине Соколац ни у финансијском, ни у материјалном смислу.

Начелник Сокоца Милован Бјелица рекао је Срни да општина нема усвојен буџет за ову годину, као ни ребаланс, тако да нема ни превиђена средства за локалне изборе, али ће, како је истакао, `видјети до дана избора шта се може урадити` да би се обезбиједила средства за рад ОИК.

„Добили смо тек одлуку о привременом финансирању од надлежног суда, тако да ћемо моћи то рјешавати“, поручио је Бјелица.

Обука предсједника бирачких одбора и њихових замјеника је завршена и олекује се од Централне изборне комисије БиХ њихово именовање, а данас и сутра биће организована обука за чланове бирачких одбора.

ИЗВОРсрна, фото eKapija
Претходни текстДодик: Неприхватљиво кажњавање због пјесама и ја сам пјевао “Од Тополе па до Равне Горе“
Сљедећи текстМанифестација “Дани Источног Сарајева“ од 11. до 17. септембра