Насловна Најновије На сједници Скупштине Омладинског савјета Републике Српске изабрано је ново руководство

На сједници Скупштине Омладинског савјета Републике Српске изабрано је ново руководство

89
0

Источно Сарајево добило свог представника у Омладинском савјету Републике Српске.

На сједници Скупштине Омладинског савјета Републике Српске изабрано је ново руководство ове организације, чији је дио и Теодор Мајмуновић из Источног Сарајева.

Мајмуновић, који је једногласно изабран за потпредсједника Омладинског савјета Републике Српске, истиче да је овај избор веома значајан за младе из Источног Сарајева, али и цијеле регије, јер осигурава да се глас младих из овог дијела Републике Српске чује и уважава на највишем нивоу омладинског активизма.

„Три омладинска удружења са простора Источног Сарајева – ‘Транспарентни млади’ Источно Ново Сарајево, ‘Слободни млади’ Пале и Савјет младих Соколац – такође су укључена у рад Омладинског савјета. Ово укључивање оснажује мрежу младих активиста из Источног Сарајева и пружа им платформу за размјену идеја, сарадњу и заједнички рад на важним пројектима“, наводи Мајмуновић.

Он је нагласио важност заступљености свих регија у раду Омладинског савјета и истакао да ће се залагати за равномјеран развој и подршку омладинским пројектима широм Републике Српске.

„Источно Сарајево је град са великим потенцијалом и младим људима који су спремни да улажу вријеме и енергију у развој своје заједнице. Моја улога ће бити да подржим те напоре и осигурам да наши пројекти добију потребну пажњу и подршку“, рекао је Мајмуновић.

Он је навео да ће прва активност новог руководства бити организација 26. Сусрета младих, који ће бити одржани крајем августа у Требињу.

„Ови сусрети ће представљати одличну прилику за младе из Републике Српске да се упознају, размијене искуства и сарађују на пројектима од заједничког интереса. Очекивања су велика и овај догађај ће бити важан тест за ново руководство Омладинског савјета у њиховој мисији унапређења омладинског активизма у Републици Српској“, оцијенио је Мајмуновић.

Ново руководство Омладинског савјета Републике Српске, које је изабрано на сједници Скупштине Омладинског савјета одржаној у петак, 18. јула, у Бањалуци, чине предсједница Дијана Гашић, потпредсједник Теодор Мајмуновић, генерални секретар Анђела Медан и предсједница Скупштине Александра Ђаковић.

ИЗВОРРтвис
Претходни текстДелегација општине Источно Ново Сарајево боравила у тродневној посјети Косову (Фото)
Сљедећи текстЦрква на Башчаршији један од најстаријих и највриједних културно-историјских споменика