Насловна Најновије На Јахорини отворен љетни фестивал „Фејс 2024“

На Јахорини отворен љетни фестивал „Фејс 2024“

61
0

Љетни фестивал „Фејс 2024“, на којем је представљена љетна понуда Јахорине, отворен је данас и трајаће до недјеље, 30. јуна, уз јединствену поруку да ова планина треба и мора да буде регионална, па и свјетска топ туристичка дестинација током цијеле године.

Програм Фестивала, који је отворен у хотелу „Термаг“, гостима и новинарима презентовао је менаџер „Термага“ Немања Вучетић, који је рекао да се „Фејс 2024“ одржава први пут ове године у организацији Удружења хотелијера Јахорина и Олимпијског центра /ОЦ/ „Јахорина“ и усмјерен је према породици, али и људима који желе активан одмор у природи, те индивидуалцима.

„Фестивал ће понудити широку лепезу атракција, укључујући смјештај по сниженим цијенама, фестивал вина, ракије и пива, гастро-фестивал, те разне забавне активности, концерте, као и зоне за породице. Четрдесет учесника ће директно моћи да представи своје производе широкој маси посјетилаца фестивала“, навео је Вучетић.

Он је за подршку у организацији ове јединствене манифестације захвалио ОЦ „Јахорина“, Министарству трговине и туризма Републике Српске, граду Источно Сарајево, Туристичкој организацији Источног Сарајева, УСАИД-у, јахоринским хотелијерима, као и бројним спонзорима и пријатељима.

Предсједник Удружења хотелијера Јахорина Александар Провић рекао је да је за све туристичке раднике на Јахорини ово посебан дан јер је овај фестивал намијењен гостима из цијелог региона.

Он је у име организатора захвалио институцијама Републике Српске, града Источно Сарајево и медијима за подршку.

Директор ОЦ „Јахорина“ Дејан Љевнаић потврдио је велико интересовање гостију за љетну туристичку сезону на Јахорини, истичући да Центар из године у годину постиже све боље и значајније финансијске резултате, али да су потенцијали Јахорине многоструко већи, чему убудуће треба посветити још више пажње и најефикасније искористити богате туристичке и инфраструктурне ресурсе ове олимпијске љепотице, и љети и зими.

Према његовим ријечима, Јахорина би требало да постане и најбоља дестинација за припреме и тренинг врхунских спортиста.

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман потврдио је чврсто опредјељење Градске управе да и даље снажно подржава развој туризма не само на Јахорини, него на цијелом подручју града које обилује бројним и атрактивним туристичким дестинацијама.

Он је изразио увјерење да ће и овај фестивал дати снажан замах туристичкој привреди града и да ће постати традиционалан.

Директор УСАИД пројекта одрживог туризма у БиХ Феђа Беговић представио је пројекте ове међународне организације, истичући да Јахорина заслужује још више институционалне и финансијске подршке када је ријеч о афирмацији туризма.

Он је похвалио организацију Фестивала и Јахорини пожелио што више оваквих и сличних манифестација, и љети и зими.

Фестивал је вечерас почео винским и ракија фестом у хотелу „Вучко“, а потом је одржан концерт Марије Микић.

Током три дана трајања Фестивала бесплатне су вожње за госте који на планину долазе на један дана, са поласцима из Сарајева испред Земаљског музеја.

За сутра је припремљен цјелодневни програм који почиње бесплатном вожњом гондолом за хотелске госте, организованим пјешачким турама са водичима, фејс пејтингом за најмлађе и забавним такмичењем за породице, које ће имати прилику да освоје прегршт занимљивих награда.

Од 14.00 часова почеће „Бир фејс“ на тераси ресторана „Колиба“ уз крафт пиваре, али и наступ шест ди-џејева, док ће у вечерењим часовима све посјетиоце у хотелу „Лавина“ забављати пјевачица Маја Јевтић.

У недјељу, 30. јуна гости ће имати прилику да уживају на гастро-фестивалу у ресторану „Рајска врата“ на Јахорини или да посјете Ски-центар „Равна планина“, те испробају вожњу гондолом и посјете најновији Дино парк.

ИЗВОРСрна
Претходни текстЗавршена расправа о Приједлогу резолуције о Јасеновцу, у току разматрање амандмана
Сљедећи текстЕмисија „Пулс града“, 28.6. (Видео)