Насловна Најновије „Невеновци“ посјетили цркву у Андрићграду

„Невеновци“ посјетили цркву у Андрићграду

163
0
В

Малишани из вишеградског обданишта „Невен“ посјетили су данас са васпитачима Цркву Светог цара Лазара и свих српских мученика у Андрићграду, у оквиру обиљежавања Недјеље дјетета.

Директор овог обданишта Данка Митровић рекла је да су кроз програмске активности указали на значај правих моралних вриједности, а да је установа осмислила низ разноврсних садржаја.

„Данас смо посјетили цркву у Андрићграду, гдје смо кроз разговор са свештеником и његову бесједу још једном дјецу подсјетили на њихов други дом, а то је црква. Као и сваког пута, и данас су дјеца дарована пригодним поклонима“, истакла је Митровићева.

Јереј Саво Тривковић рекао је да су поносни што је ово већ постала традиција да се дјеци и на овај начин омогући да посјете своју цркву, напомињући да малишани узрастају у мјеру раста Христовог и да буду на путу Светосавља у овим смутним временима никада отворенијих притисака на светост породице.

„Превасходно је важно да дјеца буду укључена у живот цркве, јер су и сама црква, а и ми да будемо увијек разумни за нашу дјецу“, истакао је Тривковић.

Јавна установа за предшколско васпитање и образовање „Невен“ у Вишеграду бројним манифестацијама обиљежиће Недјељу дјетета која се од 3. до 9. октобра одржава под паролом „По /дијели/ радост, знање и љубав“.

У оквиру обиљежавања Недјеље дјетета биће одржана интерактивна радионица са дјецом о заштити од свих облика вршњачког насиља.

Током Недјеље дјетета начелник општине Младен Ђуревић уприличиће пријем за дјецу из обданишта

ИЗВОРсрна
Претходни текстПотврђена оптужница због шверца дроге
Сљедећи текстБезбједност младих у саобраћају(ВИДЕО)