Насловна Вијести Република Српска Недељко Елек: Гас у Српској није поскупио

Недељко Елек: Гас у Српској није поскупио

223
0

Директор Сарајево гаса Источно Сарајево Недељко Елек рекао је за РТРС да гас у Републици Српској није поскупио, те да ће се пратити кретања цијена на берзи у наредном периоду.

Поводом информације да долази до поскупљења гаса у Федерацији БиХ и информација које су изнијели посланици СДС-а, Елек је рекао да Република Српска има директан гасни аранжман с Руском Федерацијом, те да гас није поскупио.

Подсјећамо, Влада Федерације БиХ на данашњој сједници усвојила је информацију о повећању цијене гаса за трећи квартал ове године у овом ентитету.

Федерални министар енергије, рударства и индустрије Нермин Џиндић изјавио је да је усвојена одлука о повећању цијене гаса од 23,3 одсто.

Он је појаснио да се ради о директном захтјеву за повећање цијене од руског Гаспрома према сарајевском Енергоинвесту, који је од Владе хитно затражио корекцију цијене.

На ову одлуку федералне владе реаговала је саопштењем чланица Главног одбора СДС-а Александра Пандуревић.

Пандуревићева је навела да ова одлука показује да, како тврди, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик с руским предсједником Владимиром Путином није договорио да за грађане БиХ неће бити поскупљења гаса до краја године. Она је навела да ће с овим поскупљењем цијена гаса у односу на децембар порасти за више од 60 одсто.

ИЗВОРСарајево на вези
Претходни текстЕмисија „Пулс града“ 14.07.(ВИДЕО)
Сљедећи текстГост емисије „Пулс града“: Тамара Ракановић, портпарол општине Источно Ново Сарајево(ВИДЕО)