Насловна Друштво Немања први међу најбољима на Електротехничком факултету у Источном Сарајеву

Немања први међу најбољима на Електротехничком факултету у Источном Сарајеву

225
0

Дипломирани инжењер електротехнике Немања Добранић, студент генерације на Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву са просјеком оцјена 9.64, каже да му је част и велико задовољство што је носилац ове титуле.

Немања, рођени Требињац, је, у разговору за „Новости“, причао о свом искуству на Универзитету у Источном Сарајеву, квалитету наставе, али и плановима за будућност.

– Факултет производи велики стручни кадар из разлога што располаже значајним људским ресурсом, квалитетним и професионалним наставним кадром, као и одличним материјално- техничким условима. Наше колеге су препознате по завршетку студија и брзо проналазе прво запослење и професионално напредују на тржишту рада – истакао је Добранић.

– У протекле четири академске године имао сам прилику да се образујем и стекнем стручно знање и вјештине из области електротехнике која ће ми бити од изузетне користи у будућем професионалнин раду и стручном усавршавању – изјавио је Добранић за „Новости“.

Добранић истиче да студирање на ЕТФ-у захтјева много труда, јер по годинама се слуша велики број предмета, а многи од њих траже добро познавање математике, физике и информатике.

Додаје да су у савладавању градива од нарочите помоћи били професори и асистенти који са много стручности и ентузијазма држе своја предавања.

– Електротехнички факултет је увијек у настојању да иде у корак са временом, гдје бројни привредни субјекти подржавају његов рад кроз материјалне помоћи у виду информатичке, лабораторијске, али и опреме за научно истраживачки рад – истиче он.

Немања каже да ова образовна установа нуди добре услове студирања који се огледају и у мањем издвајању новчаних средстава, почев од самог уписа на факултет, плаћања семестара, пријаве испита, као и чланство у библиотеци.

Немања каже да су му школовање знатно олакшале и стипендије разних привредних субјеката, али и стипендија фондације др Милан Јелић.

– Тренутно сам радно ангажован у локалној ИТ фирми у Источном Сарајеву, где радим на позицији софтвер инжењера. У наредном периоду живота планирам се додатно образовно усавршити уписом мастер студија, али и у осталим областима електротехнике – завршава своју причу овај успешни студент.

Размјене студената одлична прилика за студенте

Електротехнички факултет у Источном Сарајеву на старијим годинама студија нуди могућности стицања додатних знања, усавршавања и искустава путем студентских размЈена.

Студенти овог факултета имају прилику да се усавршавају на бројим европским универзитетима у земљама попут Шпаније, Пољске, Турске и других земаља.

Знања и искуства која стичу на студентским разменама им, увелико, олакшавају запослење у домаћим компанијама.

ИЗВОРВечерње новости
Претходни текстВишковић сутра у Власеници
Сљедећи текстНовак Ђоковић ће моћи на Аустралијан Опен